Jótékony hatású virágok

hyacinth-flower-flowers-blue-161001.jpeg

A feng shui egy kínai eredetű szemlélet, amely szerint folyamatos kölcsönhatásban vagyunk a környezetünkkel és nem csak a körülöttünk élő emberek, hanem az élettereink is nagy hatással vannak a mindennapi érzelmeinkre, hangulatainkra. Ennek alapján született meg egy tudatos térkialakítási módszer, melynek elveit alkalmazva harmonikusabbá tehetjük a belső tereinket, hogy kellemesebb élménnyé váljon az ott tartózkodás. A berendezési tárgyak megfelelő elhelyezésének köszönhetően ugyanis szabad áramlást biztosítunk az energiáknak és ez által hatékonyabban tudják kifejteni pozitív hatásaikat. A virágok fontos szerepet töltenek be az életünkben, ugyanis már az esztétikus kinézetükkel és finom illatukkal is képesek kellemes hangulatot árasztani magukból. Az egészségünkre is rendkívül jó hatással vannak, ugyanis friss oxigént bocsátanak ki magukból, ami elengedhetetlen a napközbeni aktivitáshoz és a pihentető alváshoz egyaránt. Ennél azonban sokkal többről van szó, ugyanis a növények igazi energiahordozók és fajtától függően képesek serkenteni a különböző energiák áramlását.

Lótuszvirág

A lótuszvirág a tökéletesség jelképe, amely a buddhizmus megjelenésével új értelmet nyert. A keleti filozófia szerint több életen keresztül járjuk be spirituális utunkat, melynek során az a cél vezérel minket, hogy makulátlanra csiszoljuk a lelkünket. A buddhisták úgy tartják, hogy ahogy a lótuszvirág is gyönyörűen ki tud virágozni a vízből, lényünk is képes végül elérni a tökéletesség állapotát, amelyet megvilágosodásnak neveznek. Érdemes tehát otthonunkat díszíteni vele, ugyanis segít megszabadulni a rossz szokásainktól, melyek akadályoznak minket a fejlődésben.

Bambusz

A bambusz az egyik legnépszerűbb feng shui növény, amely nem csak a szerencse, hanem a hosszú élet, a hajlékonyság és a kitartás jelképe is. Nem véletlenül, ugyanis rendkívül rugalmas szárral és erős gyökérzettel rendelkezik, így a nagy erejű szélben is könnyen meghajlik anélkül, hogy eltörne. Ha megfogadjuk a feng shui tanácsát és bambuszt helyezünk a lakásunkba, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nő az alkalmazkodó képességünk és könnyebben átvészeljük az átmeneti nehézségeinket.

Tulipán

A tulipán színtől és fajtától függetlenül a szépség, a nőiesség és a szerelem virága. Ha arra van szükségünk, hogy magánéletünk pozitív irányba változzon, vagy egyedülállóként szeretnénk bevonzani az igazit az életünkbe, akkor gondoskodjunk róla, hogy a vázánkat mindig egy csokor friss tulipán töltse meg. Tartsuk azonban szem előtt, hogy pozitív hatásukat csak abban az esetben fejtik ki ránk, ha páros számban vannak jelen körülöttünk, egyetlen szál tulipán ugyanis minden esetben a magányosságot erősíti.

Majomkenyérfa

A cserepes majomkenyérfa anyagi segítséggel hálálja meg nekünk a szeretetteljes gondoskodást, ugyanis képes a földből előcsalogatni azokat az energiákat, amelyek bőséget és jólétet hoznak az életünkbe. Ezt a csodás növényt pénzfának vagy dollárfának is nevezik, ugyanis apró, kerek, húsos levelei zöld pénzérmékre hasonlítanak. Kifejezetten akkor ajánlott a lakóterünkbe helyezni, amikor a pénzügyeinket érintő fontos döntések előtt állunk, mert spirituális hatásának köszönhetően bármibe is fogunk, az jövedelmező lesz számunkra.

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *