5 híres ember sikerének a titka

9586878ee3b6bca0c31b3b01bfd381da

Azt gondoljuk, hogy a siker olyan, mint a tehetség, vagyis csak bizonyos embereknek adatik meg. Olyanoknak akik tudnak valami olyat, amit mi, többiek nem. Vagy csak pusztán szerencse dolga és az hát ugye, vagy van vagy nincs. De lehet, hogy az erőfeszítésen múlik az egész és csak az a kérdés, hogy mennyire vagyunk kitartóak és mit vagyunk hajlandóak megtenni érte. Bárhogy is legyen ennek az öt híres embernek sikerült elérnie azt, amire vágyott. Kinek így, kinek úgy. Csak egy közös volt bennük: mindannyian azt az utat követték, amit a szívük jelölt ki nekik. 

Richard Branson – Merj nagyot álmodni

A szegény családból származó Richard Bransont a világ egyik legismertebb üzletembereként tartjuk számon, aki nem vesztegetve az idejét, már 20 évesen saját vállalkozásba kezdett és azóta is a legkülönfélébb iparágakban sokszorozza meg a pénzét. Mindezt csak a megérzéseire hagyatkozva teszi, állítása szerint fél perc elég neki ahhoz, hogy eldöntse, belevág-e valamibe vagy sem. Sikerének titka, hogy mindig is nagyban gondolkodott és már akkor elhatározta, hogy milliárdos lesz, amikor arra még semmi esély sem mutatkozott.

Walt Disney – Sose add fel

A szegénységben felnövő Walt Disney 65 éves korára a világ leghíresebb rajzfilmkészítőjévé vált. Ezt csak a megszállott kitartásának köszönhette, ugyanis szülei egyáltalán nem támogatták a rendhagyó elképzeléseit. Az élet később is akadályokat állított az útjába, ami miatt a vállalkozása nehezen akart beindulni. Többször is anyagi gondokkal küzdött, sőt még az is előfordult, hogy a stúdiók ellopták rajzfilm karaktereit, melyeket később úgy kellett visszavásárolnia tőlük. Disneyt semmi sem tudta megállítani és hitt benne, hogy a nehézségek ellenére is meg tudja valósítani az álmait.

Steve Jobs – Csináld azt, amit szeretsz

Steve Jobs az Apple elnökeként létrehozta a világ vezető technológiai cégét. Lázadó jelleme már fiatalkorában is megmutatkozott, amikor a drága egyetemi tandíj ellenére is csak a kedvére való órákat látogatta. Érthető módon az ilyenfajta megnyilvánulásait a szülei nem nézték jó szemmel és igyekeztek “jó útra” terelni, Jobs azonban nem hagyta magát befolyásolni. Azt vallotta, hogy az embernek meg kell találnia azt a hivatást, amit szívből tud csinálni, mert csak abban lehet kiemelkedő a teljesítménye.

Coco Chanel – Légy önmagad

Coco Chanel forradalmasította a női divatot és megalapította a Chanel divatházat. Munkásságával jóval meghaladta a korát, ruhadarabjai még ma is a modern, független és sikeres nők eleganciáját szolgálják. Neki köszönhetjük a miniszoknyát, a “kis fekete ruhát”, a sikkes tweedkosztümöt, a csillogó gyöngyékszereket és a világ egyik leghíresebb parfümjét. Sikerességének titka abban rejlett, hogy nem félt kilógni a sorból és ahelyett, hogy másokat követett volna, merész ötleteivel létrehozta a saját stílusát, mellyel végül meghódította az egész világot.

Charlie Chaplin – Kovácsolj előnyt a hátrányaidból

Charlie Chaplin a némafilmek nagy hatású személyisége volt, aki egyéni hőst teremtett alakjával. Hányatott gyermekkora ellenére, tehetsége már 10 éves korában megmutatkozott, amikor pantomim társulatokban játszott. Később a csámpás járású, toprongyos csavargó bőrébe bújva vált széles körben ismertté, mellyel tulajdonképpen kifigurázta a fiatalon elszenvedett sérelmeit. Chaplin azt vallotta, hogy a beszéd megöli a film szépségét, valójában azonban mindig is problémát jelentett számára, hogy szóban fejezze ki magát. Sikerét végső soron a leleményességének köszönhette, ugyanis képes volt a gyengeségeit a saját javára fordítani.

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *