Így készíts sütőtök pite illatú gyertyát

Mason-Jar-Pumpkin-Spice-Candles1

A gyertyákkal igazán kellemes hangulatot tudsz varázsolni, hiszen a játékos fényüknek köszönhetően egy forró fürdő, egy baráti beszélgetés vagy egy romantikus este is sokkal meghittebbé válik. Az már csak ráadás, ha finom illatokkal is kényeztetik az orrunkat és mivel az ősz a sütőtök évszaka, miért ne lehetne ez az illat a fenséges sütőtökös pite illata? Néhány természetes alapanyagból könnyen el tudod készíteni ezt a különleges gyertyát, melyet szaglászva észrevétlenül jó érzések költöznek a lelkedbe. A receptet a Forrent-ről hozom most nektek.

Hozzávalók: 4 db kicsi befőttes üveg vagy 2 db nagy – 2 ek sütőtök pite fűszerkeverék – 1 csomag kanóc, de legalább 12 hüvelyk – 1/2-ed bögre (folyékony) olaj pl. olíva-, kókusz- vagy dióolaj – 1 font* jó minőségű gyertyaviasz – sztearinsav (opcionális) – ragasztószalag – olló – edény

*1 angol font (pound, rövidítve lb, ℔ vagy lbm) egész pontosan 453,59237 gramm a Wikipédia szerint

Elkészítés: Az olajat melegítsd fel és öntsd bele a fűszerkeveréket, majd vedd le a tűzről, rakd félre és hagyd állni pár napig. A gyertyaviaszt tedd egy edénybe és közepes lángon olvaszd fel, majd add hozzá a sztearinsavat, hogy a kész viasz sokkal keményebbé és tartósabbá váljon. Amikor teljesen felolvadt, vedd le a tűzről és pár percig hagyd hűlni. Közben a befőttes üvegbe helyezd bele a kanócot, de figyelj rá, hogy elég hosszú legyen, ne spórolj vele. Ragasztószalag segítségével rögzítsd az üveg szájához, majd öntsd rá először a folyékony viaszt, majd a fűszeres olajat, amit korábban félretettél. Óvatosan keverd össze őket, de a keverés közben a kanóc ne csússzon bele az üvegbe, legyen egy rész, ahol jól láthatóan kilóg. Rakd félre 10-15 percig és kész is a saját készítésű sütőtökös illatú gyertyád.

Az angol nyelvű leírást itt találod.

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *