Mi kell egy jó Halloween bulihoz?

pexels-photo-417049

Nem kell tökéletes szervezőnek lenned ahhoz, hogy Halloween alkalmából egy jó kis házibulit csinálj, ugyanis néhány kreatív ötlettel is felejthetetlenné teheted az estét. Mivel a boszorkányok, a kísértetek és más démonok ünnepéről van szó, így október utolsó éjszakáján akár az egészen elképesztő ötleteidet is valóra válthatod.

Meghívó

A legjobb bulikra természetesen nem mindenki kaphat bebocsátást. Kezdd azzal, hogy te is összeírod, kiket látnál szívesen a sajátodon és ha kész vagy a listával, akkor indulhat a meghívógyártás. Mindegy, hogy elektronikusan vagy postai úton juttatod el hozzájuk, a lényeg, hogy frappáns szöveget fogalmazz, mely által csipetnyi betekintést kaphatnak a buli hangulatába. De ne árulj el nekik túl sok mindent, ha nem tudják, hogy mire számíthatnak, izgatottabban fogják várni az estét.

Jelmez

Már a meghívóban is megjegyezheted, hogy a belépés csak azoknak engedélyezett, akik valami furát viselnek. Ez lehet egy érdekes kalap, színes paróka, bohóc orr, retro szemüveg vagy bármi, ami feltűnő, szokatlan és oda nem illő, de ha bevállalósak vagytok, akkor akár tetőtől talpig jelmezt ölthettek. Névre szólóan kijelölheted, hogy ki milyen szerepbe bújjon aznap estére vagy az összejövetel tematikus is lehet, például “A 2016-os boszorkány party”.

Welcome drink

Mi mással indulhatna a buli, mint egy fincsi koktél? De ne csak az italok ízére, hanem a kinézetükre és a tálalásukra is fektess hangsúlyt, hiszen Halloween-kor semmi sem lehet hétköznapi. Akár többféle koktélt is keverhetsz, melyek legyenek mind más-más színűek és adj nekik fantázia neveket is, hogy még szokatlanabbak és izgalmasabbak legyenek. Csak ne felejtsd el feljegyezni, hogy hogyan készítetted őket, mert egy “macskanyelv” vagy “ördögkarom” nevű ital receptjét biztos, hogy mindenki tudni akarja majd.

Kreatív terítés

A köszöntő ital után valószínűleg az asztal köré fogtok gyűlni, ahol folytatódik majd a beszélgetéssel egybekötött eszem-iszom. Fontos, hogy odafigyelj a részletekre, melybe természetesen a terítés is beletartozik, ugyanis rendkívül hangulatossá tudja tenni az estét, ha ötletesen van kitalálva. Akár előre megtervezheted az ülésrendet, például úgy, hogy a boszorkányok és más nőszemélyek csak az asztal jobb oldalára ülhetnek, a zombik és a férfi neműek pedig balra. A poharakat jelöld meg vicces figurákat ábrázoló pohárjelölőkkel, hogy mindenki ki tudja választani a sajátját.

Meglepetés

Az ajándékokat mindenki szereti, de Halloween-kor egyenesen elengedhetetlen, hogy valamivel meglepd a másikat. Ez lehet egy apró fura tárgy, egy szokatlan ízű, de finom csoki vagy bármi, amit szívesen adsz a vendégeidnek. Az ajándékok a terítés része is lehet, amit a poharakhoz vagy a tányérok mellé helyezel el, de el is rejtheted őket, amiket aztán nekik kell megkeresniük. Nyugodtan adj nekik instrukciókat azzal kapcsolatban, hogy merre találják a meglepetéseket, de azért ne hagyd, hogy könnyű dolguk legyen.

Sütemény

Megbeszélés kérdése, hogy vacsorára is meginvitálod-e a vendégeket vagy sem, de bárhogy is legyen, a sütemény mindenképpen szerepeljen a menüben. A receptet illetően ezúttal is lehetsz bátor, ugyanis az ételre is az a szabály vonatkozik, mint az italra: ne csak az íze legyen különleges, hanem a kinézete is. Szerencsére az ősz a sütőtök évszaka és ebből a csodálatos narancssárga színű növényből rengeteg édességet tudsz készíteni, melyek nem csak ízletesek, de különlegesek is.

Játék

Mivel a Halloween ünnepe olyan, mint egy nagy színház, így ezen az estén nyugodtan előjöhet belőletek a gyermeki énetek. A buliról nem hiányozhatnak a kártyák, társasjátékok, fejtörők, rejtvények, de Activity-t és “felelsz vagy mersz”-et is játszhattok, sőt, akár személyre szabott játékokat is kitalálhattok. Ha van rá időd, akár egy saját készítésű társasjátékkal is meglepheted őket, melyhez találj ki izgalmas szabályokat vagy feladatokat.

Tracklist

Ha ezen az estén táncolni is szeretnél és úgy tervezed, hogy nem ragadtok az asztal mellé, akkor egy ütős lejátszási listával is készülnöd kell. Ha van egy konkrét zenei stílus, amit mindannyian kedveltek, akkor érdemes a kedvenc előadóktól számot választani, de ha nem vagy biztos benne, hogy ki milyen zenét szokott hallgatni, akkor inkább sláger zenéket gyűjts össze, melyeket ha nem is mindenki, de a többség biztos, hogy szeret. Ne bízd a véletlenre, a számokat egy Youtube tracklist-be tedd bele, hogy egy kattintás után már ne legyen gondod rá és automatikusan szóljon a zene.

Illat

A kellemes illat ugyanolyan fontos, mint az ínycsiklandó sütemény vagy a finom ital, így érdemes arra is kiemelt figyelmet fordítanod. De ne ess túlzásokba, nem az a lényeg, hogy minél több vagy minél erőteljesebb illatokat használj, sokkal többet ér, ha csak egyet választasz és azt is csak mértékkel szaglászhatnak ki a levegőből. Tegyél az asztalra különleges illatú gyertyákat vagy kissé távolabb, a szoba sarkába egy erősebb illatú füstölőt.

Emlék

Egy fergeteges bulit biztos, hogy még évekkel később is emlegetni fogtok, de azért nem árt tárgyias formában is megörökíteni az estét. Így egyrészt biztos, hogy később sem fogjátok elfelejteni az ott történteket, másrészt pedig másoknak is meg tudjátok mutatni, hogy milyen jól éreztétek magatokat együtt. Ez lehet egy közös fénykép vagy sok-sok pillanatkép, melyekből később albumot csináltok, esetleg egy saját készítésű “vendégkönyv” is, melybe mindannyian írtok néhány kedves szót vagy vicces üzenetet.

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *