Online képszerkesztők

pexels-photo-374897

Ha hozzám hasonlóan szeretsz képeket szerkeszteni vagy most valamiért szükséged van rá, hogy átméretezd, levágd, teleírd, bekeretezd, kidíszítsd, összeilleszd, átalakítsd vagy egyéb okos dolgot művelj a képeiddel, akkor az alábbi online programokkal nagyon könnyen és egyszerűen megteheted, ráadásul teljesen ingyen. Mivel mindegyikben lehet találni olyan funkciót, ami a másikban nincs vagy valamiért kevésbé jó, így érdemes kombinálva is használni őket, hogy a lehető legjobb eredményt kapd.

Pixlr

Ha nincs a gépeden Photoshop, akkor a Pixlr neked is jól jöhet, ugyanis sok jó dolgot lehet vele is csinálni, például levágni, kivágni, forgatni, tükrözni, ráírni, kitölteni, effektezni, élesíteni, homályosítani, kontrasztozni, szürke árnyalatosítani, színátmenetet csinálni, rétegeket kezelni, maszkolni, visszakövetni az előzményeket és módosítani azokat, tehát lényegében képes rá, hogy a Photoshop alap funkcióit teljes mértékben helyettesítse. Ami kicsit zavaró, az a jobb oldalon folyamatosan villogó, nagy méretű reklámanyag, de szerencsére át lehet váltani teljes képernyős üzemmódra, ami után magától eltűnik a nem kívánatos hirdetőfelület és nagyobb helyet kapsz a szerkesztéshez is. Mentéskor van rá lehetőség, hogy az ún. PXD kiterjesztést válaszd ki, ami olyan, mint a Photoshopnál a PSD, tehát úgy tudsz menteni, hogy nem vesznek el a rétegeid és később bármikor folytathatod a munkádat.

Befunky

A Befunky egy több funkciós szerkesztő felület és a kezdőoldalon rögtön fel is ajánlja azt a három lehetőséget, melyek közül kiválaszthatod, hogy mit szeretnél csinálni a képeiddel: megszerkesztheted őket, kollázst készíthetsz belőlük, végül pedig meghívót, posztert, brosúrát, üdvözlő lapot vagy más online képi anyagot gyárthatsz, például borítóképet a Facebook, Twitter, Youtube profilodra vagy fejlécet a blogodra. Az oldal nagy előnye, hogy nem kell méricskéléssel bíbelődnöd, ugyanis alapértelmezett méreteket ajánl fel, melyek közül kiválaszthatod a neked megfelelőt, sőt, pontosan tudja a közösségi oldalak fejlécméretét is, ami szintén megkönnyíti a dolgodat. Hátránya, hogy vannak premium cuccok, sablonok, dizájn elemek, háttérképek, melyeket csak az előfizetők használhatnak, így ha nem szeretnél pénzt kiadni, akkor keresd a “free” jelzéseket.

Canva

A Canva olyan, mintha a Befunky design funkciójának továbbfejlesztett, professzionális változata lenne, itt ugyanis már prezentációs anyagokat, levelet, oklevelet, sima vagy infografikus önéletrajzot, magazin-, vagy könyvborítót, menülapot, névjegy kártyát, logót vagy akár brosúrát is készíthetsz. Ugyanúgy, ahogy a Befunky esetében, itt is vannak ingyenes, illetve prémium lehetőségek, de előfizetés nélkül is nagyon szép és igényes dolgokat lehet létrehozni vele, például rengeteg jó minőségű “free” alapértelmezett kép közül választhatsz, melyeket kedved szerint beilleszthetsz és szerkeszthetsz. Előnye, hogy szabad kezet ad a kollázskészítéshez, ugyanis nem ragaszkodik a négyzetes felosztáshoz és akár háromszög vagy kör alakban is kivágja a képeidet, melyeket utána könnyen egymás mellé vagy akár egymásra is helyezhetsz.

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *