Mit adj neki, ha szeret olvasni?

Ha szeret olvasni, akkor az tűnik a legkézenfekvőbb megoldásnak, ha egy szép könyvet veszel neki és már le is van tudva az ajándékvásárlás – kivéve, ha azt adtál neki tavaly és tavaly előtt is. :) Ha ebben a cipőben jársz, akkor sincs okod az aggodalomra, ugyanis most egy széles ötletpalettáról válogathatsz, melyek bármelyikével örömet lehet okozni egy könyvimádónak.

Kádra helyezhető könyvtartó

Az, akinek az olvasás a hobbija, gyakran összeköti a kellemest a hasznossal és még fürdés közben is eszébe juthat, hogy elővegye azt a könyvét, amit már napok óta nem tud letenni – szó szerint. Számukra nagy segítséget nyújthat a kád szélére helyezhető könyvtartó, mely manapság igen népszerű terméknek számít és sok áruház kínálatában megtalálható, így te is könnyen hozzájuthatsz, hogy meglepd a párodat, barátnődet, rokonodat, munkatársadat, ismerősödet.

Kádra helyezhető könyvtartó – Butlers, 9.990 Ft

Könyvtámasz

Ha imádja a könyveket, valószínűleg úton-útfélen felvásárolja őket és ha nem is az összeset, de a kedvenceit és az aktuálisan olvasottakat biztos, hogy közszemlére teszi és polcokon sorakoztatja fel. A jópofa könyvtámaszokkal mosolyt csalhatsz az arcára, melyekkel nem csak rendezettebbé tudja tenni a könyveit, hanem fel is tudja dobni velük a lakásának belső tereit.

Medve könyvtámasz – konyvtamasz.hu, 3.750 Ft Olvasó ember könyvtámasz – stileinterio.hu, 4.990 Ft Fa könyvtámasz – olvashop.hu, 4.490 Ft Toló figura (James) könyvtámasz – gabrioni.com, 6.250 Ft Books könyvtámasz – Mömax, 899 Ft A-Z könyvtámasz – Praktiker, 2.299 Ft/db

Könyvespolc

Ha jól ismered az ízlését vagy jártál már a lakásában és tudod, hogy milyen stílusú bútorokat szeret, akkor polcdíszek helyett akár egy egész polcot is vehetsz neki – feltéve, ha szüksége van rá és van szabad hely a falán. :) A biztonság kedvéért azért a blokkot őrizd meg arra az esetre, ha mégsem sikerülne eltalálni az ízlését.

Láthatatlan könyvespolc – bigyoshop.hu, 4.990 Ft Okay könyvespolc – Mömax, 1.990 Ft

Könyvjelző és könyvlámpa

Ha az illető szereti a kreatív dolgokat, akkor az olyan apróságok, mint például a vicces könyvjelzők vagy egy könyvlámpa nagy mértékben feldobhatják számára az olvasás élményét. Ezek a termékek amellett, hogy jópofák, hasznosak is: a könyvjelzők segítségével tudni fogja, hogy hányas oldalnál tartott, a könyvlámpával pedig akár este sem kell letennie a könyvét, mert anélkül tudja olvasni, hogy a lámpafénnyel zavarná a mellette alvó(ka)t.

Könyvjelzők: Cipzár könyvjelző – bigyoshop.hu, 1.490 Ft Bubble (üzenetes) könyvjelző – stileinterio.hu, 990 Ft Trendy könyvjelzők 8db-os – scrapbookwebaruhaz.hu, 1.490 Ft

Könyvlámpák: Android könyvlámpa – stileinterio.hu, 2.490 Ft Könyvlámpa csipesz – crazyshop.hu, 2.190 Ft Könyvlámpa panel – hobbyrendeles.hu, 1.590 Ft Könyvre csíptethető elemlámpa – akkubox.hu, 2.290 Ft

Könyv helyett könyvutalvány

Ha úgy döntesz, hogy mégis könyvet adsz neki, de nem tudod, hogy milyen témák érdeklik vagy ha csak nincs időd rá, hogy kikutasd számára a legmegfelelőbb olvasmányt, akkor akár könyvutalvánnyal is meglepheted, az öröme nem lesz halványabb. Ráadásul így ő maga választhatja ki a könyvet – nem a könyv választja ki őt :) – és nem kerülsz abba a kényelmet helyzetbe, hogy olyat adsz neki, amit már ő maga is megvett.

Libri ajándékkártyaAlexandra vásárlási utalványBookline.hu ajándékutalvány (virtuális) részletek ittLíra ajándékkártya

Hangoskönyv

Alternatív megoldást nyújthatnak a hangoskönyvek, melyek a nagyobb könyváruházakban már széles választékban kaphatóak, így sok izgalmas témából szemezgethetsz. Akár a nagy klasszikusokat vagy a régi kedvenceit is megveheted, mert hiába van már meg neki papír alapon, teljesen újszerű élményt jelenthet számára, hogy ezúttal nem olvasni, hanem hallgatni tudja őket. Kivéve, ha nem megszállott hangoskönyv gyűjtő és ami nincs meg neki, az nem is létezik. :) És van a másik véglet is: azok, akik csak olvasni szeretik a könyveket, hallgatni nem. Ezeket a szempontokat mindenképp vedd figyelembe, mielőtt hangoskönyvet ajándékozol.

Libri hangoskönyvekAlexandra hangoskönyvekBookline hangoskönyvekLíra hangoskönyvek

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *