Hófedte magyar falvak és városkák

fichtelberg-ore-mountains-bank-sunrise

Utaznunk nem csak nyáron érdemes, ugyanis a téli évszak is számos lehetőséget rejt magában. Ahhoz, hogy kiélvezzük ezeket, nem feltétlenül kell felhúznunk a világjáró bakancsunkat, elég, ha kicsit alaposabban szemügyre vesszük kicsiny hazánk kínálatát, ugyanis Magyarország rendkívül gazdag természeti látnivalókban, melyek sok esetben nemzetközileg is elismert értéket képviselnek. Ezek a helyek télen is pompás élményeket nyújthatnak azoknak, akiket a hűvösebb időjárás sem tud a négy fal között tartani.

Mátraszentistván

A Mátra vadregényes tája tiszta hegyi levegővel és gyönyörű panorámával várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat. Ha erre járunk, érdemes felkeresnünk Mátraszentistvánt, ugyanis itt találtható hazánk egyik legkedveltebb síközpontja, ahol a szezon egészen december közepétől március végéig tart. A kis falu a túrázás szerelmeseinek is számos lehetőséget kínál, ugyanis innen indulva temérdek turistautat fedezhetünk fel. A bevállalósak kipróbálhatják a sífutást, a sítúrázást vagy az új őrületet, az airboard-ot is, amelynek során egy felfújható szánkóval csúszhatnak le a meredek lejtőkön.

Tapolca

A Balatoni régió egyik gyöngyszeme Tapolca, amelynek csodabarlangja gyógyító klímával rendelkezik. A város alatt található barlangrendszerhez kapcsolódóan Látogatóközpont is nyílt, amely egész évben szeretettel várja az ide látogatókat. A Tapolcai-medence más természeti látványosságokban is gazdag, tanúhegyeivel és bazaltvulkánjaival Európa egyik legszebb tájrészét képezi. Itt tartózkodásunk alatt a wellness-hotelek egyike nyújthat testi-lelki felüdülést a számunkra, amelyre köztudottan a téli időszakban kiemelten szüksége van a szervezetünknek.

Kővágószőlős

Amennyiben a párunkkal utazunk el, akkor számos, kandallóval rendelkező kulcsos házban eltölthetünk egy romantikus hétvégét, amely biztos, hogy felejthetetlen élmény marad a számunkra. Erre a célra a magyarországi kulcsos házak gyűjtőoldalánválaszthatjuk ki a nekünk leginkább megfelelő szállást. Ha a Mecsekre esik a választásunk, akkor érdemes felkeresnünk a Jakab-hegy lábánál fekvő települést, Kővágószőlőst is. A község vörös homokkőből épült fel, amely egyedi jelleget kölcsönöz neki. Egy kellemes séta során megtekinthetjük a Bányászati, a Helytörténeti kiállítást, illetve a Sarlós Boldogasszony templomot is.

Dobogókő

Dobogókő a Visegrádi-hegység legmagasabb pontja, amely minden évszakban kedvelt kirándulóhely. A térségben hagyományos, illetve szervezett túrákon is részt vehetünk, attól függően, hogy mennyire vagyunk tapasztalt túrázók. Az itt tartózkodásunk alatt jurtákban is megszállhatunk, amelyek fűthetőek, így télen is rendelkezésünkre állnak. Csak kevesen tudnak róla, hogy Dobogókő spirituális központ is egyben, ugyanis a Pilis energetikailag kitüntetett helynek számít a Kárpát-medencében. Egyesek szerint a közeli Rám-hegyen hallható a Föld szívdobbanása.

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *