Bekuckózós randiötletek

7e6acf94775670bfd35a32911c9e8e18.jpg

Amikor barátságtalanra fordul az időjárás és már délután korom sötétségbe borul körülöttetek a világ, előfordulhat, hogy  ti is szívesebben töltitek az estéiteket bekuckózva a lakás legkényelmesebb és legmelegebb pontján, ami ilyenkor teljesen normális – még akkor is, ha semmi izgalmasat, értelmeset, hasznosat nem csináltok közben. Ha esetleg most mégis kedvetek támadt ahhoz, hogy feldobjátok az otthoni együttléteket, akkor ezekkel a randiötlet-párokkal most megtehetitek, melyeket természetesen tetszés szerint felcserélhettek vagy kombinálhattok egymással.

Kényelmes mackóruha + érdekes társasjáték

Egy hideg estén mi lehet jobb program annál, minthogy kényelmes mackóruhába bújva társasoztok egy jót a pároddal? Az önfeledt játékkal nem csak a szomorkás időről tudjátok elvonni a figyelmeteket, hanem az aktuális teendők, feladatok, megoldani valók  is pikk-pakk eloszlanak a fejetekből egy időre és ez által sokkal intenzívebben tudtok egymásra koncentrálni. Ha épp nincs kéznél egy társas sem, akkor a figyelmetekbe ajánlok néhányat, melyeket könnyen be tudtok szerezni akár az internetről is: SztorikockaOrszág városImagine asszociációs játékScrabble, de ha nem szeretnétek (ennyi) pénzt áldozni rá, akkor egy kis türelemmel akár ti magatok is elkészíthetitek a saját társasjátékotokat – ami szintén jó kis közös program. :)

Kényeztető masszázs + forró fürdő

Igazi romantikus elfoglaltság a masszázzsal és forró fürdővel egybekötött otthoni wellness program, mely által lehetőségetek van arra, hogy kölcsönösen kényeztessétek egymást, úgy, ahogy nektek jó – közben pedig kit érdekel, hogy kint épp esik-e vagy fúj. :) Ehhez mindenféle finom illatú, bőrápoló, tápláló, hidratáló, lazító készítményt felhasználhattok, például habfürdőt, tusfürdőt, fürdősót, fürdőgolyót, masszázsolajat, melyekkel felejthetetlenné varázsolhatjátok a közös élményt. Ha ilyen jellegű termékeket szeretnétek beszerezni, akkor ezt könnyen – akár otthonról is – megtehetitek, ugyanis széles választék tárul elétek a webshopok virtuális és valóságos polcain is – én ezeket találtam: színes, illatos fürdőgolyókvörös áfonyás fürdősómasszázsolajként is használható argán olajmasszázsgyertyák.

Pihe-puha ágy + izgalmas sorozat/film

Mi sem kényelmesebb ilyenkor, mint belehuppanni a pihe-puha párnák közé az ágyba és egy meleg pléddel betakarózva, szorosan egymáshoz bújva megnézni egy izgalmas filmet, amit még egyikőtök sem látott. Persze ha még nem untátok meg, akkor akár a régi kedvenceiteket is újranézhetitek, a lényeg, hogy olyasmit találjatok, amit mindketten szerettek. Ha épp időmilliomosok vagytok, akkor pedig sorozatmaratont is tarthattok, ez esetben viszont dupla adag popcornnal kell készülnötök. Hogy még hangulatosabb legyen az otthoni mozizás,  itt és itt is be tudtok szerezni hozzá vidám popcornos dobozokat, persze ha van egy kis kézügyességetek, akkor sima kartonpapírból könnyen elkészíthetitek ti magatok is. Az ágy szélére helyezett finom illatú gyertyákkal pedig meg tudjátok teremteni a természetes hangulatvilágítást is. Egy kis gyertya ajánló: édes vörösáfonyásmogyorós csokoládésforralt almaboros.

Kísérletező sütés-főzés + romantikus zene

Ha az estét egy kicsit aktívabban szeretnétek eltölteni, akkor válasszatok ki egy izgalmas receptet, ami lehet egy teljesen más ország vagy kontinens kedvelt kuriózuma vagy bármilyen más érdekes étel, amiben láttok némi fantáziát. Ha bevállalósak vagytok, akkor akár egy spontán ételt is összedobhattok, melynek receptjét a saját elképzeléseitek szerint alakítjátok ki. Most ne az legyen a lényeg, hogy három fogásos vacsorát és tökéletes terítést rittyentsetek az asztalra, hanem, hogy jól érezzétek magatokat együtt miközben sürögtök-forogtok a konyhában. A hangulat fokozása érdekében egy kis romantikus, pop, jazz, rock, drum & bass, egyéb zeneválogatást is bekapcsolhattok  a Youtube-on, Soundcloud-on, Spotify-on vagy csak simán nyomjátok be a kedvenc rádiótokat. Néhány hallgatnivaló a Youtube-ról: Pop music videos – 2016The very best of jazzChill out music mixPerfect mixtape home vagy ha már tűkön ültök és nagyon karácsonyi hangulatotok van: 2 hours of Christmas music:)

Forralt bor + kíváncsi befőtt

Egy hűvös estén néhány csésze ütős forralt borral is fel tudjátok melegíteni magatokat, ám ebben az esetben számíthattok rá, hogy feloldódnak a gátlásaitok és sokkal közlékenyebbek lesztek egymással. Ez tehát kiváló alkalom arra, hogy teret engedjetek a kíváncsiságotoknak és furcsábbnál furcsább kérdéseket tegyetek fel egymásnak – akár felelsz vagy mersz formában is. A kíváncsi befőtt lényege, hogy kérdéseket írtok fel sok-sok cetlire, amiket aztán összehajtotok és egy üres befőttes üvegbe tesztek. Ezt követően nincs más hátra, mint hogy felváltva húzzatok belőlük egyet-egyet és válaszoljatok az általatok húzott cetlin szereplő kérdésre. Ez a kis móka által közelebb tudtok kerülni egymáshoz, ugyanis olyan dolgok derülhetnek ki rólatok, amit addig nem is tudtatok. A kíváncsi befőttnek nincs szabálya, tehát az is előfordulhat, hogy néhány kérdés után nem folytatjátok a cetlihúzást, mert több órás beszélgetés kerekedik ki belőle – szerencsére ez a befőtt nem romlandó, így el tudjátok rakni máskorra. :) Néhány forralt bor recept: mézes forralt borokdiétás forralt bor12 forralt bor recept.

Forró ital + jó könyv

Ha mindketten szerettek olvasni, akkor egy finom forró itallal, például teával, forró csokival, kávéval, lattéval és egy-egy jó könyvvel is bevackolhatjátok magatokat. Ha van hozzá időtök és kedvetek, akkor akár egy közös könyvtár látogatást is megejthettek, hogy együtt gyűjtsétek be azokat az érdekes írásokat, melyeket szívesen olvasnátok el. Hogy legyen egy kis csavar a dologban, azt is csinálhatjátok, hogy egymásnak választjátok ki az olvasmányokat – kiszúrni nem ér a másikkal, szóval lehetőleg ne egy 500 oldalas regényt válassz ki életed szerelmének, ami egyébként a világ legunalmasabb könyve. :) Különben is érdemes rövidebb lélegzetvételű művekre vadásznotok, mert így még aznap a végükre tudtok érni és utána meg is tudjátok vitatni egymással az olvasottakat. Rövid könyveket itt is kereshettek: Rövid könyvek – a kihívás. Ha szeretitek a sütőtök ízét, akkor a forró italokhoz innen is választhattok egy szimpatikus receptet, de én itt is találtam néhány ígéretesnek tűnőt: 9 lélekmelegítő forró italReceptváros – meleg italok.

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *