Adventi koszorú ötletek

Ha fontosnak tartod az adventi hagyományokat és szereted magad elkészíteni az ünnepi dekorációt, akkor idén már novemberben nekiláthatsz a koszorúgyártásnak, ugyanis az első gyertyagyújtás 27-én lesz esedékes – azaz most vasárnap. Közelinek tűnhet az időpont – főleg, ha úgy elfeledkeztél róla, mint ahogy én :) – de csak nyugalom, hiszen még semmiről sem vagy lemaradva. Most megmutatom azokat az ötleteket, amelyek azonnal belopták magukat a szívembe, ugyanis olyan hétköznapi hozzávalókból varázsolnak különleges végeredményeket, mint amilyen például az üveg, a vödör, a bögre vagy a cserép – ezek pedig általában kéznél vannak a háztartásban vagy pár száz forintért könnyen be is lehet szerezni őket.

Ha te sem ragaszkodsz a hagyományos koszorúhoz, akkor az év közben felhalmozódott vagy begyűjtött befőttes üvegekbe is ültetheted a gyertyákat és ízlésed szerint díszítheted őket. Én a minimalista stílus híve vagyok, így számomra a képen látható apró kiegészítők, azaz a zsinór, a kartonpapír csillagok, a tál, a tobozok és a fenyőágak elegendőek a tökéletes látványhoz, de természetesen rád van bízva, hogy te milyen díszítőelemeket használsz fel a kompozícióhoz.

A befőttes üvegekbe műhót is tehetsz, amit akár te magad is készíthetsz – ehhez itt találsz ötleteket.

Ha pedig beszerzel egy univerzális filctollat, akkor írhatsz vagy rajzolhatsz is a befőttes üvegekre vagy azokra az érdekes formájú palackokra, melyekkel összeakadsz otthon vagy a boltokban.

Update: lemosható üvegfestő filctollak itt és itt – ha utána másra is szeretnéd használni az üvegeket :)

Szintén nagyon egyszerű ötlet, ha a gyertyákat egy kis vödörbe helyezed és mohával, tobozzal vagy más természetes alapanyaggal díszíted. Ha ősszel nem voltál rest és gyűjtöttél néhány szép termést, például gesztenyét, mogyorót vagy makkot, akkor azokból is gazdálkodhatsz, de a szárított növények is tökéletesen megfelelnek erre a célra – ezeket innen szerezheted be.

A gyertyákat egészen miniatűr vödrökbe is teheted, így az ünnepi asztalon külön-külön foglalhatják el az őket megillető helyet.

Ugyanilyen ötletes, ha a vödrök helyett hétköznapi bögréket használsz – ehhez fehér színű festhető kerámia bögréket itt tudsz rendelni.

Ha van egy kis kézügyességed és szeretsz rajzolgatni, akkor a már említett univerzális filctoll vékonyabb változatával ki is dekorálhatod a csészéket, amik így sokkal pofásabbak lesznek. Amennyiben nem sajnálsz pénzt kiadni rájuk, simák helyett mintásakat is vehetsz, amiket az ünnepi felhajtás után a rendeltetésüknek megfelelően is használhatsz – így ez semmiféleképpen sem tekinthető fölösleges pénzkidobásnak. :)

Az is jól mutat, ha a gyertyákat kis agyag cserepekbe téve sorakoztatod fel egymás mellett, így akár ültetett növényeket is párosíthatsz melléjük.

Forrás: Pinterest

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *