Készíts pálcikás csokicsemegéket

diy-dried-fruit-and-chocolate-lollipops-paleo-perchancetocook-8-768x576.jpg

Ha egy kis apróságot szeretnél adni Karácsonykor, például gyerekeknek, munkatársaknak, távolabbi ismerősöknek, rokonoknak, akkor kiváló meglepetések lehetnek a pálcikás csokis csemegék, melyek nem csak szépek, hanem finomak is. Ennek köszönhetően akár nagyobb csomagok mellé is teheted kísérő ajándékként vagy simán mehet az ünnepi asztalra is desszertként – érdemes tehát dupla adaggal gyártanod belőlük, főként, ha kóstolót is tartasz.  Az elkészítésük nagyon egyszerű és csak annyi időt vesznek el az életedből, amennyit szánsz rájuk, ugyanis te döntöd el, hogy mennyire aprózod el a díszítést rajtuk. (Kép forrása: Perchance To Cook)

20170830_2107041

Csokikanál 

Aranyos kis meglepetés a csokiba mártott kanál, melyet forró tejbe, kakaóba vagy kávéba keverve lehet elfogyasztani, de akár önmagában is ínycsiklandó nyalánkság lehet azok számára, akik imádják az édességet. Ráadásul a recept gyerekjáték, így akár te magad is elkészítheted őket, hogy megajándékozd vele a szeretteidet. Olvassz fel jó minőségű csokit, ez lehet fehér csoki, étcsoki, tejcsoki vagy ízesített csoki is, mártsd bele a kanalakat és díszítsd kedved szerint őket – például olvasztott karamellával másik színű folyatott csokival, csokidarabkákkal, színes dekorcukrokkal, mini pillecukorral, kókuszreszelékkel vagy bármivel, amit szívesen szórnál rájuk. Ezután helyezd sütőpapírra őket és várd meg, míg kihűl és megdermed rajtuk a csoki.

Forrás

fa party kanál itt – Karácsonyi dekor cukrok itt és itt – mini pillecukor itt

563a0a4e85c019613c86ee5c289a6cbc1

Csokipálcika

Az előzőhöz nagyon hasonló a pálcikás kivitelezésű – kicsit töményebb – csokis édesség. Ebben az esetben az olvasztott csokit öntsd bonbon formákba és tűzdeld meg fa spatulákkal – ezt akkor tudod megtenni, amikor már nem folyós, de még nem is kemény. Hogy mivel diszíted őket, az ezúttal is rajtad múlik és csak a képzelet szabhat határt a kreativitásodnak. Ha ünneplőbe szeretnéd öltöztetni a spatulákat, akkor egy szép dekortapasszal körbe is tekerheted őket.

fa spatula itt – dekortapaszok itt – bonbon formák itt

Forrás

diy-dried-fruit-and-chocolate-lollipops-paleo-perchancetocook-8-768x576

Csokinyalóka

Csokiból nyalókát is készíthetsz, csak egy szilikon nyalóka formára és pálcikákra van szükséged a művelethez. A technika ugyanaz, mint a fentiek esetében, annyi különbséggel, hogy ezúttal nem kell percenként figyelned a csoki állagát, mert a szilikon formában külön kialakított helye van a pálcikáknak, így csak annyi a dolgod, hogy megvárd, amíg szépen rájuk köt a csoki. Ennek a díszítéséhez is sok minden szóba jöhet, többek között mazsola, kandírozott gyümölcs, mandula, dió, kókuszreszelék és tulajdonképpen bármi, ami finom és jól mutat rajtuk.

nyalóka pálcika itt – nyalóka szilikon formák itt és itt

Forrás

a63e0580bdfdf21744284a27a6aafcbf

Csokispatula

Ha ilyen fenséges csokipálcikát szeretnél készíteni, akkor nincs más dolgod, mint beszerezni pár finomságot – például a sima diákcsemege tökéletes erre a célra, hiszen minden van benne, ami szem szájnak ingere. Rakj sütőpapírra pár szemet belőle – csak annyit, amennyit ránézésre úgy érzel, hogy elég lesz -, rakd oda a spatulát is közel a csemegékhez, majd körbe-körbe folyasd rá az olvasztott csokit szép lassan és jó sűrűn. Ne nyúlj hozzá, amíg alaposan vissza nem dermed az eredeti állagára – hogy felgyorsítsd a folyamatot, akár hűtőbe is teheted.

Forrás

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *