Készíts pecsétes csomagolópapírt

A nyomdázott csomagolópapír elkészítéséhez sima barna vagy fehér papíranyagra van szükséged – ilyet itt találsz -, ugyanis most a minta a lényeg, melyet saját készítésű pecséttel tudsz rányomni. Mivel a házi pecsétkészítésnek sokféle módja létezik, van lehetőséged rá, hogy kiválaszd a számodra legkönnyebb, leggyorsabb, legszimpatikusabb technikát.

A mintákat kivájhatod késsel krumpliból, ami lehet például csillag, házikó vagy fenyőfa, de filcből vagy dekorhabból is kivághatod ollóval. Ez utóbbi főként akkor ajánlott, ha bonyolultabb formákkal próbálkozol, például hópehellyel, karácsonyfa gömbbel vagy szöveggel (lásd a képeken) – ebben az esetben érdemes szikét használnod a precíz vágáshoz.

Megkönnyíted a dolgod, ha a filc vagy dekorhab darabokat ráragasztod valami keményre, amit meg tudsz fogni a pecsételéshez, például boros parafadugóra, habszivacsra vagy fadarabra, de ha leleményes vagy, akkor a mintákat rögtön sodrófára is rögzítheted és akkor csak végig kell görgetned a papíron. A színezéshez használhatsz sima festéket, például temperát, de a kisebb mintákat színes bélyegző párnába is nyomhatod – ezt itt találsz. Most pedig jöjjenek a minta ötletek, amiket a tovább gombra kattintva nagy méretben is láthatsz.

Íme a képek:

Forrás: Pinterest

Képek a sodrófás technikáról:

sodrc3b3fc3a1s

Ha van fölös sodrófád, amit nem sajnálsz befogni erre a célra, akkor a kivágott formákat közvetlenül rá is ragaszthatod, de logikusabb megoldásnak tűnik, ha áttekered előbb fóliával vagy sima papírral és úgy rögzíted őket rá, hiszen így nem teszed tönkre és utána ugyanúgy használhatod tésztagyúrásra, mint előtte – ha már egyszer erre gyártották. :)

A sodrófás képek forrását ittitt és itt találod.

Ha pedig épp nincs időd, kedved, energiád a pepecseléshez vagy csak simán nem szeretnél bajlódni a minták kivágásával, akkor előre gyártott dekorhab formákat és pecséteket is használhatsz.

Dekorhab formák itt és itt

Karácsonyi kisméretű pecsétek itt és itt

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *