Illatos díszek fahéjas almapüréből

Manapság nem csak a hófehér dísz a menő, ugyanis a barnás árnyalat is nagyon szépen mutat. Ezt az édes, meleg színt most a mennyei fahéj adja, amit csupán bolti almaszósszal vagy almapürével kell összekeverned ahhoz, hogy jól formázható masszát kapj. Az arány a következő: másfél bögre fahéj + egy bögre almaszósz vagy püré – írja az eletespillecukor.blogspot.hu. Csak annyi a dolgod, hogy az összetevőket szépen egyneművé gyúrod. Ha ezzel megvagy, akkor hints kis fahéjat a gyúródeszkára és a nyújtófára egyaránt, majd ezek segítségével kb. fél cm vastagságúra gyújtsd ki a “tésztát”. Ezután jöhetnek a kiszúróformák – ha be szeretnél szerezni néhány különlegeset, akkor ezt itt teheted meg. Ennél a pontnál ne feledkezz meg a formák kilyukasztásáról, mert később már nem lesz lehetőséged rá.

Ez azért fontos, hogy a végén majd fel tudd fűzni őket madzagra, zsinegre, fonalra. A lyukasztáshoz használhatsz szívószálat, hurkapálcikát, fogpiszkálót vagy más erre alkalmas eszközt is. Ha ezzel is kész vagy, akkor tedd a formákat tepsire és mehetnek be a sütőbe. A sütés ideje és hőmérséklete attól függ, hogy milyen a sütőd, így érdemes gyakran bekukkantgatnod, hogy megvizsgáld a formák állagát – akkor jók, ha már kemények. Ekkor vedd ki és hagyd hűlni őket. Ha meg szeretnéd spékelni egy kis csillámmal a díszeket, ezt nagyon könnyen megteheted, csupán egy kis csillámporra van szükséged. A fenti recepttől annyiban kell eltérned, hogy a fahéjhoz és az almaszószhoz hozzá kell keverned egy evőkanál csillámport is – ezt innen szerezhetsz be. Ha így teszel, akkor olyan szép csillogó “tésztát” kapsz, mint amilyet az utolsó képen is láthatsz. Csillámos ötlet itt.

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *