Év végi felderítő 2016

Év végére rendszerint felgyülemlik bennünk az a sok-sok érzelem, vágy, terv, döntés, jó és rossz emlék, melyeket bezsebeltünk az év során. Nem hiába jön el akarva akaratlanul is az ideje annak, hogy átgondoljuk, mik történtek velünk idő közben és ezek az események milyen hatással voltak ránk. Aztán a döntés rajtunk áll: magunkkal vihetjük őket az új esztendőbe, de ha úgy látjuk jobbnak, akkor 2016-ban hagyhatjuk mindazt, amiről úgy gondoljuk, hogy már nem szolgálja a testi-lelki fejlődésünket. Nem lenne rossz, ha mondjuk gombnyomásra törlődnének a fejünkből a nem kívánatos gondolatok és a helyére csupa szépet, jót, pozitívat tudnánk elültetni, ám gomb híján ezt máshogy kell megoldanunk.  A helyzetet nehezíti, hogy sokszor nem tudjuk eldönteni valamiről, hogy jó-e vagy rossz, szükségünk van-e rá vagy felesleges, kell-e nekünk vagy inkább engedjük el. A dolgok általában nem feketék vagy fehérek, kicsik vagy nagyok, jók vagy rosszak, sokkal inkább bonyolultak és zavarosak – főként azok, melyek igazán számítanak. 

Fontos, hogy tisztában legyünk minden aprósággal és óriássággal :), ami egy kicsit vagy nagyon örömmel töltött el minket, szomorúságot okozott vagy feszültséget generált bennünk.  Ahhoz, hogy ezeket egy helyen lássuk – és ne csak a lelki szemeink előtt -, egy szép nagy fehér papírlapra van szükségünk, ami arra csábít minket, hogy jól teleírjuk. Ha év közben folyamatosan vagy legalábbis rendszeresen tartasz önvizsgálatot, akkor ez nem lesz nehéz feladat, de ha ezen a téren még kezdő vagy, akkor is csak egy kis időre, csendre és odafigyelésre van szükséged ahhoz, hogy elmerülj a gondolataidban és felírj mindent, ami valamiért fontos volt számodra az évben. Ha megvagy vele, akkor gondolatban vegyél elő egy szűrőt, bárhogy is pattanjon ki a fejedből, a lényeg, hogy különleges legyen, ugyanis ez a szűrő most varázserővel rendelkezik. Az ereje abban rejlik, hogy minden áthullik rajta, amire már nincs szükséged, ami pedig fennakad, azt érdemes magaddal vinned. A papírodon szereplő dolgokat külön-külön fogd meg és hajítsd bele, hogy kiderüljön fennakadnak-e rajta.

A varázsszűrő működése nagyon egyszerű, ugyanis csak olyasmiket tart meg a számodra, amik beleillenek a jövőről alkotott képedbe. Ez a kép pedig attól olyan izgalmas, hogy mi magunk gyúrjuk, alakítjuk, formáljuk, így olyan lehet, mint amilyennek megálmodtuk. Most szükséged lesz egy másik, ugyanolyan nagy és fehér papírra, mint amilyen az előző volt. Erre azt írd rá, hogy milyennek szeretnéd látni az új évedet. Nyugodtan írhatsz bármit, ami eszedbe jut ezzel kapcsolatban, lehetsz földhözragadt vagy a földtől teljesen elrugaszkodott is, senki sem szab határt a fantáziádnak – vegyük úgy, hogy ezúttal nem léteznek korlátok.  Most pedig vesd össze a két lapot és hasonlítsd össze a felírtakat. Sokat elárulhatnak arról, hogy hol tartasz most és csomó új kérdést vethet fel azzal kapcsolatban, hogy merre tartasz – feltéve persze, ha sok-sok betűvel firkáltad össze őket.  Így eloszolhat a lila köd és tisztábban láthatod azt, hogy mit érdemes a hátad mögött hagynod és mik azok, melyeket fontos megtartanod ahhoz, hogy elérd a céljaidat. Sima papírlap helyett az általam készített év végi felderítőt is használhatod. Ha le szeretnéd tölteni, akkor kattints a letöltés gombra.

Letöltés

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *