Miért nem találod az igazit? 1. rész

file-2017-1-6_8351011.jpg

Ha több sikertelen próbálkozás, kudarcba fulladt nekifutás ellenére sem találtad még meg az igazit, akkor biztos te is elgondolkodtál már azon, hogy ennek mi lehet az oka és hogy veled van-e a baj? Először is szögezzük le, hogy önmagunk hibáztatása bizonyos keretek között természetes dolog és ha képesek vagyunk a megfelelő módon kezelni, akkor még előnyünkre is válhat. Mindenesetre tény, hogy a saját sorsunkért mi vagyunk a felelősek, ne hibáztassunk tehát másokat. Ehelyett sokkal célravezetőbb, ha inkább megpróbáljuk megérteni magunkat, azt, hogy milyenek vagyunk és milyen társa is vágyunk valójában. Ha nagyító alá tesszük a múltban elszenvedett negatív tapasztalatainkat és alaposan megvizsgáljuk azokat a rossz döntéseinket és el nem fogadott hibáinkat, melyek a csalódásainkhoz vezettek, akkor tanulságként szolgálhatnak a jövőre nézve és rálelhetünk a “gépezetben” rejtőzködő hibá(k)ra. Nézzük hát meg, hogy mely okok gátolhatnak meg minket abban, hogy megtaláljuk a párunkat.

Valójában nem tudod, hogy mit akarsz

Először is fontos, hogy tisztában legyél vele, hogy mit is akarsz, nem csak nagy vonalakban, ímmel-ámmal, pár kulcsszóval megfogalmazva, hanem pontosan, precízen átgondolva, konkrétan körülírva. Minél tisztább képet tudsz festeni a vágyaidról, ez esetben az ideális társról és párkapcsolatról, annál közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy megtaláld, illetve átéld azt. Persze tökéletes emberek és kapcsolatok csak a mesékben léteznek, de ettől függetlenül törekedni lehet rá, sőt kell is, hogy olyan emberrel oszd meg az életedet, akivel kölcsönösen boldoggá tudjátok tenni egymást. Ennek az első lépése az, hogy feltérképezed magadban az igényeidet, elvárásaidat, azt, hogy te mit tudsz adni a másiknak és mit tudsz beleadni a kapcsolatba. Ellenkező esetben csak sodor az élet, a sok nem megfelelő ember mellé, akiktől csak remélheted, hogy megkapod azt, amit szeretnél. De ki tudja, hogy mi az, ha még te sem tudod igazán? Ha ebben a cipőben jársz, akkor sincs okod a kétségbeesésre, ugyanis sosincs késő elkezdeni vizsgálni, kutatni és megfogalmazni az elképzeléseidet.

Azt gondolod, hogy amire vágysz, az nem létezik

Ha tisztába kerültél vele, hogy milyen emberrel és hogyan szeretnél együtt lenni, akkor egy nagy lépést már tettél az álmaid felé vezető úton. Gyakori probléma azonban, hogy nem hisszük el igazán, hogy az, amit kitalálunk és megkreálunk a fejünkben, az valósággá válhat, sőt ami még rosszabb, hogy nem csak, hogy nem hiszünk eléggé benne, hanem egyenesen lehetetlenségnek tartjuk. Talán a környezetünk is ezt táplálja belénk vagy csak a korábbi negatív tapasztalataink mondatják ezt velünk, esetleg a körülöttünk rossz párkapcsolatban élőket látva gondoljuk ezt. A lényeg ugyanaz: ha rájöttél, hogy mit akarsz, hinned is kell benne ahhoz, hogy megtalálhasd vagy bevonzhasd. Nem baj, ha egyelőre még a hitetlenek táborát erősíted, ugyanis rendszeres és kitartó gyakorlással te is elsajátíthatod a hinni tudás csodálatos képességét, aminek eredményeként az álomból valóság válhat.

Azt gondolod, hogy csak nagy nehézségek árán találod meg azt, amit szeretnél

Ha így gondolod, akkor valószínűleg ez így is lesz ráadásul ha te is szereted bonyolítani az amúgy egyszerű dolgokat, akkor még nagyobb esélyed van arra, hogy nem lesz egyszerűen az út, amit végig kell járnod ahhoz, hogy beteljesüljön a kívánságod. Nagy kár, ugyanis az, hogy mindent ki kell érdemelnünk vagy mindenért meg kell küzdenünk, mielőtt a miénk lesz, csak egy rossz berögződés, amit belénk táplált a világ. Hidd el, nem kell semmit letenned az asztalra, nem kell jobbnak, okosabbnak vagy szebbnek lenned, nem kell megerőszakolnod magad és nem kell vért izzadnod ahhoz, hogy boldog lehess. Sőt, sokszor a legjobb dolgok váratlanul, csendesen érkeznek az életünkbe, mindenféle előzmény nélkül, úgy, hogy előtte nem akartuk őket görcsösen a magunkénak tudni.

Rossz helyen keresgélsz

Örök érvényű igazság, hogy ott ahol sorozatban csalódások érnek, az nem a te helyed, ez a párkeresésre is igaz. Ha nem találod a nagy Ő-t, ennek egész egyszerűen lehet, hogy az az oka, hogy rossz helyen keresed és itt az ideje, hogy más terepen is körülnézz. Hajlamosak vagyunk egy adott csoportról levont következtetéseket általános érvényességűnek tekinteni és azt gondolni, hogy ha adott helyen pl. a munkahelyünkön, a lakóhelyünkön vagy épp a mai világban oly népszerű társkeresőkön nem találjuk a párunkat, akkor sehol máshol sem lelhetünk rá, ám ez nagy tévedés a részünkről. Érdemes hát nyitott szemmel járnod, bárhova is mész és jelen lenned ott, ahol éppen vagy, akkor is, ha történetesen munka után, fáradtan épp paradicsomot válogatsz a sarki közértben, hiszen sosem tudhatod, hogy kivel találkozol össze.

Nem vállalod fel önmagad

A magánéletünkben átélt boldogtalanság másik legnagyobb oka, hogy nem vállaljuk fel a másik előtt azt, hogy kik is vagyunk valójában. Ha így teszünk, idővel azon kaphatjuk magunkat, hogy valaki más életét éljük, ami nem is csoda, ha valaki más bőrébe bújunk. Pont idepasszol az egyik kedvenc idézetem, mely szerint légy önmagad, abban te vagy a legjobb – mennyire igaz, hiszen minden más esetben csak hamis utánzat lehetsz, amivel becsapod a másikat és saját magadat is. Ha azt szeretnéd, hogy őszintén, tiszta szívből szeressenek, akkor elő kell venned a bátorságodat, nagyot meríteni belőle és megmutatni a valódi arcodat. Ha nem tudod, hogy milyen is az, akkor tölts annyi időt magaddal kettesben, amennyi csak szükséges ahhoz, hogy kitaláld, még akkor is, ha ehhez egy ideig egyedül kell lenned. Hidd el, sok olyan dologra derülhet fény, amit addig nem is tudtál magadról, de ezeket bizony fel kell fedezned ahhoz, hogy szeretni tudd önmagad.

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *