Light kakaós csiga recept

Pont tavaly ilyenkor készítettem el először ezt a light kakaós csigát, aminek a receptje újra aktuálissá vált, ugyanis nemrég ismét visszaálltam a szénhidrát csökkentett étkezésre. Ilyen szempontból én szerencsésnek mondhatom magam, mert nem vagyok túl édesszájú, de néha azért még velem is előfordul, hogy ellenállhatatlanul megkívánom az édes ízt és olyankor muszáj nekem is elcsábulnom. Erre a néhány esetre tökéletes megoldást jelent a zabliszttel és édesítővel elkészített kakaós csiga, melyet lelkiismeret furdalás nélkül ehet bárki, aki vigyáz az alakjára – természetesen a megfelelő mértéktartás mellett. 🙂 Jöjjön hát a recept, ahogy én készítettem.

Hozzávalók: 25 dkg zabliszt – 25 dkg túró – 5 ek kókuszolaj – 1/2 dl tej – 1/2 csomag sütőpor – egy csipet só – 30 g csokis fehérjepor vagy 1 tábla diétás csoki – kakaópor és édesítő ízlés szerint

Elkészítés:

A zablisztet kimérjük, hozzáadjuk a sütőport, majd egy csipet sót szórunk bele. Én véletlenül tettem hozzá egy kanál kakaóport is, így nekem barna lett a tésztája, amit végülis nem bántam. 🙂 A túróhoz hozzáadjuk a kókuszolajat, a  tejet és érzéssel belecsepegtetünk egy kis folyékony édesítőt is. A zablisztes egyvelegbe beleöntjük a túrósat, majd addig gyúrjuk, amíg szépen összeáll, de figyeljünk rá, hogy lágy maradjon. Ha kész, akkor sodrófával nagyjából téglalap alakúra nyújtjuk, úgy, hogy ne legyen túl vékony. A tetejét megkenjük kókuszolajjal és egy kis édesítőszeres tejjel. Kakaópor és fehérjepor keveréke helyett én egy tábla Canderel tejcsokit (86 g) olvasztottam fel gőz fölött és azt kanalaztam rá. A hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük és 2 ujjnyi vastagon felszeleteljük. Tepsire helyezzük őket, majd előmelegített sütőben készre sütjük, nekem fél óra kellett hozzá. A végeredmény isteni lett! 🙂 Nekem 10-12 db jött ki ebből a mennyiségből.

Egészségedre! 🙂

A recept forrását itt találod.

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *