Hans Zimmer koncerten jártunk

2014-07-01_KMF-H.Zimmer-fotografie-3.jpg

Hans Zimmer korunk egyik legnagyobb zeneszerzője, akinek többek között az Esőember (1989)Az oroszlánkirály (1995), a Gladiátor (2001)Az utolsó szamuráj (2004), a Holiday (2006)A Karib-tenger kalózai (2007)A sötét lovag (2009), az Eredet (2011), és a Csillagok között (2015) zenéit is köszönhetjük. Idén nagy örömben lehetett részünk, ugyanis egy koncertturné erejéig országszerte több helyszínen is meghallgathattuk az Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas művész leghíresebb alkotásait. A filmzenei estek sztárfellépője Lisa Gerrard, ausztrál énekesnő volt, akivel 2000-ben Hans Zimmer együtt dolgozott a Gladiátor című film zenéjén.

Nekem a pécsi Kodály Központban volt szerencsém részt venni a koncerten, ami mindenféle elvárást túlteljesített. Amint felcsendültek a dallamok, az az érzés tört rám, hogy pont ott vagyok, ahol lennem kell és ezt a koncertélmény további része is megerősítette bennem. Mintha előre meg lett volna írva, el lett volna rendelve, hogy részese lehessek ennek az estének. Ebben némileg szerepet játszottak az előzmények is, ugyanis szégyen szemre, mi csak pár nappal előtte értesültünk arról, hogy a koncert Pécsett is megrendezésre kerül. Addigra viszont már az összes jegy elfogyott, ami nem is csoda, hiszen már tavaly beharangozásra került a nagyszabású esemény.

Szerencsére nem mondtunk le azonnal róla és hittünk benne, hogy a lehetetlen lehetséges is lehet, ha nagyon akarjuk. 🙂 Így tehát az utolsó pillanatokban rendíthetetlenül elkezdtünk jegyekre vadászni. Sokáig semmi reakció nem érkezett és az esély vészesen csökkent arra vonatkozóan, hogy mi is ott lehessünk. Aztán két nappal a koncert előtt szólt egy fiú, hogy van két eladó jegye, majd egy lány is jelentkezett. A végén még vicceltünk is, hogy nem is olyan nehéz jegyet szerezni a “Hans Zimmerre”. 🙂 Persze ez csak poén volt, magunk sem hittük el, hogy ott vagyunk, pedig minden kétséget kizáróan ott voltunk és fizikai valónkban hallgattuk a szebbnél szebb, ismert és kevésbé ismert zenéket.

Az előadáson Hans Zimmer nem volt jelen, így őt sajnos nem láthattuk élőben, de Lisa Gerrard személye valamelyest kárpótlást jelentett a számunkra. Egészen fantasztikus volt hallani, ahogy az énekesnő hangja erőteljesen, mégis könnyedén töltötte be a teret. Bár a 2 x 45 perc koncertidő alatt viszonylag rövid ideig láthattuk, hallhattuk őt a színpadon, a tiszteletet követelő megjelenése mégis nagy hatást gyakorolt ránk. A zeneműveket Werner Gábor vezénylésével a Monarchia Szimfonikus Zenekar játszotta el, akik szintén profi munkát végeztek az este folyamán. Az élményt egy kivetítő is színesítette, ahova különböző filmjeleneteket vetítettek időközben. Összegezve az estét, nagyon jól éreztük magunkat és hálásak vagyunk az Univerzumnak a közreműködésért, hogy mi is ott lehettünk és együtt átélhettük ezt a felejthetetlen élményt. 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *