Minden gyereknek kell egy jó barát

6-sz.jpg

Mindig bebizonyosodik, hogy a legegyszerűbb ötletekből születnek meg a legnagyszerűbb dolgok, főként, ha egy csipet szeretetet és sok-sok lelkesedést is teszünk bele. Zsuzsi és Szilvi is ezt az elvet követték, amikor belefogtak a közös vállalkozásukba és létrehozták a PuHa Design párnákat. Az általuk kínált termékek nem csak a gyerekszoba dekorációs elemeiként funkcionálnak, hanem sokkal többek annál: alvótársak, játszópajtások és párnaállatok is egyben. Egyedi kialakításuknak köszönhetően a gyerekek nem csak aludni tudnak a párnákon, hanem rájuk is tudnak ülni és játszani is tudnak velük. Magukkal tudják vinni az oviba, az iskolába vagy bárhova, ahova szeretnék, hogy velük legyen, mint egy igazi, jó barát.

A tömegjátékok konkrét formáival ellentétben ezek a párnák csak az állatok legjellemzőbb tulajdonságait formálják meg, ezzel fantáziálásra, gondolkodásra ösztönözve a gyerekeket. Mivel a saját kis történetüket, meséjüket szőhetik köréjük, így válnak valóban különlegessé és szerethetővé a számukra. “Minden egyes párna varrása előtt megpróbálom felvenni, átérezni azt a grimaszt, amit épp vágnak. Így lesz szerintem igazi lelkük, így válnak valódi személyiséggé, jó baráttá.” – mondja Zsuzsi, a párnák megálmodója és készítője. Ha ellátogatunk a honlapra, akkor észrevehetjük, hogy nem találunk két ugyanolyan darabot. Ez nem véletlen, ugyanis Zsuzsi mindegyiket a saját kezével rajzolja és varrja meg, igazodva ahhoz a tényhez, hogy a gyerkőcök között sincs két egyforma.

A lányok egyébként testvérek és mind a ketten a Moholy-Nagy Művészeti egyetemen szereztek diplomát, Zsuzsi, mint formatervező, Szilvi pedig, mint designmenedzser. Elmondásuk alapján már régóta szerettek volna komolyabban foglalkozni a Puha Design párnákkal és nem csak a véletlenre bízni az eladásokat, illetve a megjelenéseket. Ennek következményeként nagy lelkesedéssel vágtak bele tavaly ősszel a projekt életre keltésébe. “Az elmúlt bő félévben a kampánytervezés volt a fő feladat, beindítani a weboldalt, megszervezni a téli megjelenéseket, hirdetéseket. A fő célcsoportunk az ovisok és iskolások tábora, akik még szeretnek játékkal aludni és viszik magukkal őket mindenhova.” – árulja el Szilvi. Ő az, aki a vállalkozás másik tagjaként azon munkálkodik, hogy a párnák minél szélesebb körben ismertté váljanak és a lehető legtöbb gyerekhez eljuthassanak.

Ami a méretet illeti, a klasszikus darabok átlagosan 40 x 40 x 8 cm nagyságúak, míg a földön-ülős nagy párnák 70 x 70 x 16 cm-esre, a laposabb székpárnák pedig 35 x 35 x 2 cm-esre lettek tervezve. Mivel Zsuzsiék célja, hogy mosolyt csaljanak velük az arcokra, így egytől egyig vidám és színes külsőt kaptak. Hogy strapabíróak legyenek, a párnák mikropolárból készülnek és poliészter rostszállal vannak kitömve. Ez garantálja a hosszú élettartamukat és ennek köszönhetően forgathatják őket bátran a gyerek kezek, hiszen szinte elnyűhetetlenek. Ha szeretnénk beszerezni belőlük, akkor a webshop-on keresztül tudjuk leadni a rendelésünket, de előre egyeztetett időpontban akár élőben is megtekinthetjük őket. Jelenleg Budapesten, a Klauzál u. 4. szám alatt, az Artushka kézműves ajándékboltban kaphatóak a párnák.

A lányok töretlen lendületüket és kifogyhatatlan kreativitásukat bizonyítja, hogy a jövőre nézve is számos tervet, ötletet tartogatnak a tarsolyukban. Mivel szélesebb célcsoportot kívánnak megszólítani, így várhatóan bővülni fog a termékkínálatuk is. Erre úgy tűnik, nem kell sokat várnunk, ugyanis jelenleg már folynak az ezzel kapcsolatos előkészületek, tesztelések. A terveik között szerepel az is, hogy több felületen jelenjenek meg, más üzletekben is elérhetővé váljanak és a lehető legtöbb óvodába, iskolába, múzeumba, intézménybe bekerüljenek a párnák. Mindemellett pedig továbbra is céljuk, hogy a termékeikkel nagy adag mókát és sok-sok kacagást csempésszenek a gyerekek és a szülők mindennapjaiba. Ők maguk pedig szeretnének továbbra is szívvel-lélekkel dolgozni és megtalálni az örömöt az egészen apró részeltekben is.

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *