Esküvők világszerte, melyekre te is meg vagy hívva

pexels-photo-353259

Talán kissé abszurdnak tűnik az ötlet, ami arra buzdít minket, hogy az esküvőnk időpontját kürtöljük világgá és a várva várt napot vadidegenekkel karonfogva ünnepeljük meg. Nem csoda, ha hirtelen az Ünneprontók ünnepe c. film kínos jelenetei úsznak a lelki szemeink elé, hiszen első hallásra valószínűleg minden laikus így képzeli el ezt a helyzetet. Ám a valóság ennél sokkal megdöbbentőbb, ugyanis erre a koncepcióra egy egész vállalkozás épült fel 2016-ban, ami ráadásul két magyar hölgy, Matécsa Márti és Párkányi Orsi kezében vált népszerűvé. A lányok a Join My Wedding oldalon gyűjtik össze azokat a párokat, akik vannak annyira bevállalósak, hogy nyitottá tegyék az esküvőjüket, illetve azokat a turistákat, akik különleges élményeket keresve, szívesen részt vennének rajta.

Mindezek után jogosan merül fel bennünk a kérdés, hogy „mégis, mi a jó ebben?” Hiszen a hagyományos gondolkodás szerint egy ilyen fontos nap történéseit csak a hozzánk közel állókkal szoktunk megosztani, ami fordítva is igaz: csak arra érzünk késztetést, hogy az ismerőseink, barátaink, rokonaink esküvőjén vendégeskedjünk és eszünkbe sem jut, hogy ez másképp legyen. Ahhoz, hogy a turisták részt tudjanak venni az általuk kiválasztott esküvőn, be kell fizetniük rá, ami így a házasulandó pároknak nagyon jó befektetés. Ők pedig, az által, hogy részesei lehetnek egy ilyen nagyszabású eseménynek, testközelből ismerhetik meg a célország kultúráját, gasztronómiáját és arra is van lehetőségük, hogy baráti kapcsolatokat alakítsanak ki az odavalósiakkal. Az elképzelés nagyjából úgy működik, mint a couchsurfing, csak ezúttal nem a kanapénkat, hanem a Nagy napunkat osztjuk meg másokkal.

Orsi és Márti a tevékenységükkel elsősorban Indiát célozták meg, de tervben van, hogy más országokat is bevonjanak a kezdeményezésbe. Ami minket, magyarokat illet, a tapasztalatok szerint egyáltalán nem vagyunk nyitottak erre az újdonságra, legalábbis egyenlőre. A lányoknak különben sem célja jelenleg, hogy a vállalkozásukkal teret hódítsanak Magyarországon. Azt viszont elképzelhetőnek tartják, hogy a közeljövőben turistaként mi is részt vegyünk egy-egy ilyen külföldi esküvőn.

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *