Így használd a géllakkot otthon

284ab3e91caa4ad336d070d19cdc0f95

Én sajnos nem vagyok olyan szerencsés, mint azok, akiket szép ujjakkal áldott meg az élet. Ráadásul kiskoromban folyamatosan rágtam a körmeimet és az igazat megvallva, még felnőtt fejjel is előfordul néha. Már régóta idegesített, hogy papírvékonyak és akármit kenek rá, előbb utóbb tuti letörnek vagy beszakadnak. Valami megoldást akartam találni a dologra, így elkezdtem körmöshöz járni. Meg kell hogy mondjam elég sokáig tartott, míg rávettem magam, de végül is abszolút kellemes élménynek bizonyult, és még a kezem is szép lett. Akkor még magam sem tudtam, hogy innen már csak egy lépés választ el attól, hogy beszerezzem a szükséges hozzávalókat és elkezdjem magam csinálni a körmeimet.

Ha te is erre az elhatározásra jutsz, tudnod kell, hogy nem kifejezetten olcsó mulatságba vágsz bele. Még akkor sem, ha hozzám hasonlóan csak a legalapvetőbb felszerelést, illetve hozzávalókat veszed meg. De persze ez elég szubjektív dolog, hiszen hosszútávon mindenképpen megéri, csak egyszerre kell rászánni egy nagyobb összeget. Először is egy UV lámpára van szükség, ugyanis a sima lakkoktól eltérően a géllakk nem a levegőn szárad meg. Amit én használok, az 15.000 ft-be került, de nemrég például a Lidl-ben is volt egy másik fajta 5.000-ért. Tehát ezekkel az árkategóriákkal kell számolni attól függően, hogy milyen kialakítású, illetve teljesítményű a gép. Arra azért jó odafigyelni, hogy ha lábra is szeretnéd használni, akkor érdemes olyat venni, ami elöl is és hátul is nyitott. Ami az alapanyagokat illeti, azokat is érdemes jó minőségi helyről beszerezni (például a Chrystal Nails webshopjából), mert csak úgy lesz igazán szép a végeredmény.

Géllakkozás lépésről lépésre

Először is elő kell készíteni a körmeinket, ennek ugyanaz a menete, mint általában. Tehát fel kell tolni a körömágyat, kisollóval levágni a nem kívánatos részeket és megreszelni a körömvégeket. A körülötte lévő bőrt viszont jobb békén hagyni, mert ha elkezdjük azt is vágni, akkor nagyon nehezen lesz utána újra szép sima. Ezek után szükségünk lesz egy nagyon lágy, speciális reszelőre, amit úgy hívnak, hogy buffer. Ezzel szépen át kell simítgatni a körmeinket, hogy egyenletes legyen a felületük.

Ezután kell felvinni az előkészítő folyadékokat. Először a Nail Prep-et, amely megelőzi a gombásodást, elvonja a vizet és kiegyenlíti a PH-t. Miután ez megszáradt, utána jöhet a savmentes Primer, ami elősegíti a tapadást a köröm és a géllakk között. Ez viszont csak akkor tudja teljesíteni a feladatát, ha vékony rétegben kenjük fel. Arra is vigyázzunk, hogy a bőrre ne menjen, különben arra is ráragad a géllakk.

Ezután jön az átlátszó alap gél, majd erre kell rákenni a színes géllakkok valamelyikét, végül pedig egy magas fényű fedőlakk kerül rájuk. Minden egyes réteget az UV lámpával kell megszárítani kb. 3 perc alatt. A rétegeket érdemes szép vékonyan felvinni, hogy a végén ne legyen nagyon vastag a végeredmény. A fedőlakk után már csak a Clenaser-t kell használnunk. A folyadékból tegyünk vattára egy kicsit és töröljük át vele a körmöket. Ez leszedi a száradás utáni ragacsos részt és fixálja a lakkot.

Mivel a géllakk másképp viselkedik, mint a sima, ezért acetonnal hiába is próbáljuk lemosni. Ehhez egy speciális reszelőt kell használnunk, de sokszor még ezzel is nehéz dolgunk van. Ha rá akarunk segíteni a dologra, akkor be kell szereznünk az Acryl Remover-t. Öntsük kis tégelybe és áztassuk benne a körmeinket pár percig. Ezután már könnyen leválnak róluk a lakkrétegek.

Úgy számoltam, hogy összességében kb. 25.000-30.000 ft-ot kell rááldozni az egészre. Az alapanyagokat nem csak külön-külön, hanem csomagban is meg tudjuk vásárolni. A Chrystal Nails kezdő gél lakk csomagja UV lámpával együtt például már 23.900 ft-ért a miénk lehet.

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *