Így válnak valóra az álmaink

Bodó Schäfer nevét már ismerhetjük, olyan könyveket olvashattunk tőle, mint például az Így keresd a pénzt – amit a kutyámtól egy életre megtanultam vagy Út az anyagi függetlenséghez. Neki köszönhetjük az ún. 72 órás szabályt, ami azt jelenti, hogy ha van egy álmunk, akkor 72 óránk van rá, hogy a gondolat szintjéről eljussunk a tettek mezejére, különben nem fog teljesülni. Elég, ha csak az első lépést tesszük meg a célhoz vezető úton és az sem baj, ha ez csak egy apró dolog. A lényeg, hogy tegyünk valamit és ne csak gondolkodjunk, beszéljünk róla. 

Az elmélet szerint tehát cselekednünk kell, ugyanis a vágyaink nem fognak csak úgy az ölünkbe pottyanni, míg mi karba tett kézzel várjuk őket. Manapság nem győzünk hallani az Univerzum segítő szándékáról, az angyalok támogató erejéről vagy a sokmilliószorosan teremtő napokról, ami mind-mind azt sugallja felénk, hogy elég csak akarnunk, megfogalmaznunk és várnunk valamit, aztán a többit majd a vonzás törvénye elintézi.

Természetesen a gondolati szint is nagyon fontos, legfőképpen az, hogy tudunk-e pozitívan gondolkodni magunkról, a világról, illetve a céljainkról, amiket el szeretnénk érni. De ha itt megragad a dolog, akkor a vonzás törvénye sem tud aktiválódni. Kicsit olyan ez, mintha arra várna az Univerzum, hogy megmutasd, tényleg akarod-e és ha igen, mennyire. Persze nem arról van szó, hogy mostantól kezdj el vért izzadva, keményen dolgozni és ennek a pozitív gondolkodás jegyében még örülj is. Egyszerűen csak tegyél valamit, amivel elindítod a láncreakciót.

Nem hiába mondják, hogy segíts magadon, az Isten is megsegít. Gondolj rá úgy, mint egy projektre, aminek az oroszlán részét nem te csinálod, de azért neked is bele kell tenned, amit tudsz. Elindulni az úton és megtenni azt, amit meg kell amúgy nem jelent mást, mint azt, hogy elköteleződtünk a célunk mellett és hiszünk abban, hogy (idővel) megvalósulhat. Pont ezért, ha nem cselekszünk, csak gondolkodunk róla, akkor az álom örökre álom marad. Más nem fog helyetted se akarni, se hinni.

Az álmaink sokszor nagyok, de nem szabad megijednünk tőlük. Mindig elég csak egy lépést tenni és ha átmenetileg nem lépünk semerre, az sem baj. Előfordulhatnak olyan időszakok, amikor nehezebben megy minden és nincs annyi energiánk. Ez még akár az előnyünkre is válhat, hiszen egy kis pihenés után újult erővel tudunk belevágni a feladatba. A lényeg, hogy sose tévesszük szem előtt a célunkat. Ha így teszünk, akkor az Univerzum, az Isten, az angyalok, a csillagok, minden és mindenki segíteni fog nekünk.

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *