Watercolor effekt létrehozása szöveghez

A watercolor effekt nagyon menő, nem véletlen, ugyanis a szövegeinket igazán kreatívvá tudjuk tenni vele. Ennek a legegyszerűbb módja, ha Photoshop-ot használunk. Csupán egy papír textúrára, egy vagy két szép betűtípusra és néhány watercolor mintára van szükségünk. Ezek birtokában néhány kattintás után létre tudjuk hozni a saját watercolor effektes szövegünket. Az egésznek az a lényege, hogy egy vágómaszkot kell csinálnunk, emiatt lesz ugyanis “lyukas” a szövegünk és emiatt látszik ki alóla a papír textúra és a watercolor minta. Mint, ahogy a nevében is szerepel, a vágómaszk átvágja az összes egymásra illesztett réteget úgy, hogy közben össze is olvasztja (maszkolja) őket.

Papír textúra

Először is keressünk egy papír textúrát. Ha már gyakorlott Photoshop használó vagy, akkor elkészítheted te magad is, de sokkal gyorsabb, ha beszerzel egy készet, például a Freepik-en sok szép ingyenes van. Általában tömörítve lehet letölteni őket, így egy általad választott mappába csomagold ki, majd a jpg fájlt nyisd meg a Photoshopban.

Brush betűtípus

A Watercolor effekt akkor lesz igazán szép, ha a betűtípus is alkalmazkodik hozzá. Szerencsére már rengeteg oldalról be tudjuk szerezni a nekünk tetszőeket. Minket most speciálisan a “brush” (ecset) típus érdekel, úgyhogy válasszuk ki a keresőben. Sokszor elég csak rákattintani, mert a kategóriák külön listázva vannak a főoldalon. A következő lépésben tehát írjunk rá valamit a papír textúránkra.

Olvasd el ezt is: Használj egyedi betűtípust

Watercolor minta

Ezt követően kell keresnünk egy szép watercolor mintát, például a Freepik erre is egy nagyon jó lelőhely, de természetesen máshol is kutakodhatunk. Ha beírjuk a “watercolor” kulcsszót a keresőbe, akkor máris egy csomót listáz nekünk, melyek közül bármelyiket felhasználhatjuk. Egyes esetekben szükségünk van az Adobe Illustrator programra is, hogy le tudjuk venni a mintákról az írást. Ha szerkeszteni kell, akkor az eps fájlt kell megnyitnunk az Illustratorban. Ezután kattints a Photoshop-ban a Fájlon belül az Elhelyezés menüpontra, majd helyezd el a watercolor mintádat. Bárhogyan beillesztheted, nagyíthatod, forgathatod, tükrözheted, a lényeg, hogy teljes egészében lefedd vele az írást.

Ha ezzel is megvagy, akkor a rétegek panelen kattints jobb egérgombbal a watercolor mintára (az üres részre), válaszd ki a vágómaszk létrehozása lehetőséget és kész is a betűre igazított watercolor effekted.

A hátteret természetesen szabadon alakíthatjuk ezek után, a betűink már nem fognak megváltozni. Hacsak nem mozgatjuk őket vagy nem változtatjuk meg a watercolor minta helyét. Forrás: Every Tuesday

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *