TimeTree telefonos kalendárium alkalmazás

Már régóta szerettem volna egy olyan online vagy offline (papír alapú) felületet, ahol összeszedhetem a gondolataimat. A blogírás ugyanis nem csak abból áll, hogy leülök és megírom a bejegyzéseket, hanem ki is kell találnom, hogy miről fogok írni legközelebb és azután és azután. Ezzel nem is szokott gond lenni, ötletem van bőven, sőt, sokszor egyszerre több minden is eszembe szokott jutni. Már egy ideje tervezem, hogy szépen egy helyre gyűjtöm és vázlatosan kidolgozom őket. Ha ugyanis megvan a gondolatmenet, akkor sokkal könnyebb a komplett bejegyzést összeállítanom. Ezzel a céllal álltam neki keresni egy telefonos alkalmazást, amivel kapcsolatban nem voltak túl nagy elvárásaim: legyen szép (az ízlésemnek megfelelően), tartalmazzon naptár funkciót és lehessen benne jegyzetelni. Azt gondoltam, hogy egyszerű dolgom lesz, de ehhez képest jó páron át kellett rágni magam, mire találtam egy olyat, aminél ez a három feltétel egyszerre teljesült.

Amik tetszettek: Writeaday | Journey | Universal Diary

A Writeaday például nagyon bejön kinézetre, mert nagyon szépek a színei és sok hely van a jegyzeteknek is. A gond viszont az, hogy nem kifejezetten a teendőkre van kitalálva, sokkal inkább egy online naplófelületről van szó. Ez például abban nyilvánul meg, hogy nem lehet előre tervezni benne, a jegyzeteinket a mai napra vagy visszamenőleg lehet felvinni rá. Online naplózásra viszont tökéletes.

A Journey már sokkal letisztultabb, egy szín dominál rajta: a kék. Emiatt nekem egy kicsit rideg az egész kezelőfelület, de ettől függetlenül rendben van. Ebben már hangsúlyosabb a kalendárium funkció, a hónap bármelyik napjára, akár előre is fel tudjuk vinni a teendőinket, programjainkat.

Az Universal Diary kezelőfelülete is szép. Különböző témák közül lehet választani benne, az én kedvencem ez a visszafogott virágos minta. Ebben egyaránt tudjuk vezetni a napi feladatainkat vagy eseményeinket, akár napra, akár órára és percre bontva. Nekem nem annyira tetszett, hogy nem lehet kiemelő színeket használni, ezek nélkül ugyanis nagyon egyhangú az egész. És a naptár alján megjelenő hirdetés sáv is nagyon zavaró.

Végül a TimeTree lett az abszolút nyertes, ugyanis több szempontból is kiemelkedik a többi közül. Például többféle témában tudunk kalendáriumot létrehozni: family, personal, work, relationship, friends és other lehetőségek közül választhatunk. Az előzőekkel ellentétben tehát több naptárt is kezelhetünk egymással párhuzamosan. Már nem csak számok jelölik a napokat, hanem rendesen rubrikás nézetben mutatja őket (mint ahogy a komolyabb naptárak is), ami miatt sokkal átláthatóbb és rendezettebb. A jegyzeteinket különböző (szép!) színekkel tudjuk kiemelni és elkülöníteni egymástól.

Olvasd el ezeket is:
Egy csodálatos találmány, a filofax
Mi az a Trello?

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *