Az én fantáziám is pattogott

Mivel a párommal szeretjük a filmeket és szeretjük moziban megnézni a jónak ígérkezőeket, így gyakori vendégek vagyunk a Cinema City-ben. A napokban épp a Kingsman: Az aranykör c. film vetítésére mentünk, amikor a popcornos stand fölötti kivetítőn megláttuk a popcorn doboz tervező pályázatot, amit a mozi a 20. szülinapja alkalmából hirdetett meg. Mindketten kreatív beállítottságúak vagyunk, úgyhogy egyből el is határoztuk, hogy benevezünk a játékra. Másnap felkerestük a www.popcornmuvesz.hu weboldalt és elkezdtük átböngészni a játékszabályokat.

A popcorn dobozt (vagyis csak az egyik oldalát) a fent említett oldalon található, nagyon egyszerű, mondhatni teljesen lebutított grafikai alkalmazással lehet elkészíteni. Ez azt jelenti, hogy csupán néhány olyan alapfunkció áll a rendelkezésünkre, mint a ceruza, az ecset és a szöveg eszköz. Ezen felül lehet clipartot vagy geometriai alakzatot beszúrni, a már kész munkánkat mozgatni, nagyítani, illetve műveleteket visszavonni és törölni. Már majdnem el is ment a kedvem az egésztől, amikor észrevettem, hogy szerencsére fel lehet tölteni képeket is.

Tehát egy komolyabb képszerkesztőben megszerkesztett és a gépünkre lementett képeket át lehet emelni és szépen el lehet helyezni a szerkesztő felületen. Nem is kellett több, megnyitottam a Photoshopot, az Illustratort és nekiálltam jogtiszta illusztrációkat keresni, hogy azokból alkossam meg a saját popcorn dobozaimat. Nem volt semmi koncepció a tarsolyomban, csak azt tudtam, hogy olyanokat szeretnék csinálni, amiken nem csak kép, hanem írás is van, hogy ez által életre keljenek és üzenetet közvetítsenek a nagyközönség számára.

Az első ötletem akkor támadt, amikor megláttam egy infografikát. Ezen helyeztem el az évszámokat 1997-től egészen 2017-ig és minden egyes évszám alá odaírtam az akkor legnépszerűbbnek számító mozifilmeket. Ez a 20 évet felölelő információtartalom szerintem elég érdekes ahhoz, hogy pár percig lekösse a figyelmet és beteljesítse a küldetését, vagyis, hogy egy kis nosztalgiázásra kalauzoljon. Mindenképp ki akartam hangsúlyozni azt is, hogy szülinapot ünneplünk, úgyhogy rákerült egy lufikkal szálló (kissé túlsúlyos 😀 ) macsek és egy “Boldog szülinapot!” felirat is. A hézagokat kisebb, nagyobb csillagokkal és a mozi világából kiragadott illusztrációkkal díszítettem.

A második ötletem az volt, hogy összeszedem mindazt, amit a Cinema City jelent nekünk, filmrajongóknak. Mielőtt nekiálltam volna a grafikai részének, itt szükség volt egy kis egy személyes brainstormingra is. Leírtam mindent, ami hirtelen (vagy nem annyira hirtelen 😀 ) eszembe jutott. Ezek mind mind azt hivatottak üzenni, hogy sok minden van, ami miatt szívesen megyünk el a moziba újra és újra. Mivel szerettem volna érzékeltetni, hogy ez nem csak az én véleményem, hanem tulajdonképpen egy igen széles csoporté, így nyolc különböző karakterű emberke került rá a dobozra, akik mind választ adnak arra a kérdésre, hogy “Mit jelent nekünk (a Cinema City)?”.

És végül a harmadik doboznál elég jól kifogytam az ötletekből, úgyhogy a végeredményt tulajdonképpen az egymásra helyezett illusztrációk adták. Mindig ami éppen odaillett, azt tettem rá. 😀 Ezen is szerepel egy üzenet, méghozzá az, hogy “Keressük, nézzük, szeretjük (a filmeket).” Az emberek itt úgy néznek ki, mint akik a moziban ülnek, úgyhogy hozzájuk passzintottam egy mozi függönyt is és hogy viccesre vegyem a dolgot, beültettem közéjük Charlie Chaplint piros pulcsiban. 😀 Erre valahogy nem illett a szülinapos köszöntő, úgyhogy csak egy aranykalászok közé foglalt 20-as számjegyet tettem rá.

A játék egészen november 15-ig tart, úgyhogy még bőven van idő ötletelni. Annyi kikötés van csak, hogy a neved és az e-mail címed csak ötször szerepelhet az adatbázisban, tehát csak öt tervet küldhetsz be. (Feltéve, ha ezt nem játszod ki azzal, hogy más nevet és e-mail címet adsz meg, de hát miért tennél ilyet. 😀 ) A beküldött munkákat egyébként rögtön nyereménnyel jutalmazzák, az e-mailben kapott kód bediktálásával a moziban 1 db közepes popcorn mellé adnak + 1 db közepes popcornt ingyen. Ezt december 31-ig lehet felhasználni. A játék végén a zsűri kiválaszt 9 db alkotást férfiak, nők és gyerekek kategóriákban, mindegyikben 3-at és megvalósítja őket, vagyis ezek szerepelni fognak a Cinema City popcorn dobozain december 14-től egészen a készlet erejéig. A nyertesek fejenként 20 db, 2D-s filmekre beváltható mozijegyet is kapnak, melyeket 2018. május 32-ig lehet felhasználni.

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *