Új otthon projekt #1 – Nappali

Jelenleg épp nagy lakáskeresésben vagyunk, ugyanis a már régóta árult családi házunkra akadt egy komoly szándékú vevő, akinek annyira megtetszett, hogy már le is foglalózta. A teljes vételár kifizetése után mindösszesen 3 hetünk lesz a költözésre, szóval ez az apropója az intenzív lakásvadászatnak. A minap találtunk is egy nagyon igényes, szinte teljesen felújított, barátságos kis lakást, ami mindannyiunknak tetszett. Még nem egyeztünk meg az árban, úgyhogy az adásvétel még csak lóg a levegőben, de már nagy elánnal beszélgetünk róla, hogy melyikünk hogy rendezné be. Nekem nem is kellett több, nekiálltam terveket gyártani, hogy ha rajtam múlna, akkor hogy nézne ki.

Először a nappalival kapcsolatban ötleteltem, mert erről esett a legtöbb szó. Ha a fent említett lakás lesz a miénk, akkor a nagyobb szobát valószínűleg meg fogjuk osztani, hogy legyen hely egy ebédlő résznek is. Számunkra ugyanis fontos, hogy ha vendégeket hívunk, akkor egy finom ebédre vagy vacsorára is meg tudjuk invitálni őket. Egy kis alapterületű, 2 szobás lakásban viszont a hely szűke miatt nehezen kialakítható egy erre alkalmas tér. Szerencsére a kiszemelt lakás nagy szobákkal rendelkezik, így kivitelezhető lenne, hogy egy ebédlőasztal és négy vagy hat szék is helyet kapjon benne. Ez ellen persze vannak ellenérvek is, hiszen vendégek évente csak néhány alkalommal jönnek hozzánk, ami ugye nem számottevő. Ha így nézzük, akkor viszont ennek a résznek a kialakítása nem túl praktikus, hiszen az itt lévő bútorok szinte feleslegesen foglalják a helyet. Ezeket azért érdemes kicsit jobban átrágni mielőtt mellette vagy ellene döntünk.

A másik lényeges kérdés egy kis dolgozó asztal kialakítása, ugyanis anyukám szabadidejében sokat varr és ehhez szüksége van egy kis kuckóra. Erre sok jó ötletet találtam, melyek közül azok tetszenek a legjobban, amikor egy falba vagy szekrénybe beépített résszel oldják meg ezt a problémát. Az olyan hobbik, mint például ez is, sok holmival járnak együtt, amiket nem túl praktikus állandóan ide-oda pakolgatni. Így szerintem mindenképp úgy lenne jó kialakítani ezt a részt, hogy a szükséges dolgok rögtön kéznél legyenek, akár fiókokban, akár szekrényben tárolva. A fenti nappali tervemen egy egyszerű, környezetbe olvadó asztal, szék és a mellette lévő szekrény biztosít erre lehetőséget.

Mint ahogy látszik én a modern stílus híve vagyok, de fontos számomra, hogy a terek ne csak elegánsak és levegősek, hanem otthonosak és barátságosak is legyen. Ennek kihangsúlyozására szerintem kiválóan alkalmasak a föld színek, például a szürke, a barna, a zöld és a kék lehelet finom árnyalatai. Ezek optimális mértékű, egymással jól összepárosított jelenléte képes megteremteni azt a kellemes harmóniát, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az ember otthon érezze magát. A természet színei számomra a tisztaságot, a könnyedséget és a szabadságot jelentik, mely értékeknek nem csak a lakásban, de az életem más területén is nagy jelentőséget tulajdonítok.

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *