Mennyei csokis keksz recept

Már nem emlékszem, hogy pontosan mikor és milyen apropóból szereztem be ezt a receptet, de egy biztos: nem véletlenül mentettem el a saját kis gyűjteményembe. Az íze ugyanis gondolatban még mindig tisztán érződik a számban, ahogy puhán elolvad és kellemesen szétomlik benne. Annak ellenére, hogy csak egy kekszről van szó, rendkívül csokis, pont, mint egy brownie, de mégsem érezzük annyira töménynek, hogy ne tudnák belőle enni még egyet, aztán meg még egyet. 🙂 Érdemes tehát jól bemérni az adagot és akár rögtön duplával indítani, ugyanis szinte biztos, hogy el fog fogyni. 

Hozzávalók: 25 dkg vaj – 30 dkg cukor (vagy édesítő) – 2 tojás – 30 dkg liszt – 20 dkg étcsoki – 3 ek kakaópor (cukrozatlan) – 3 ek apróra vágott kandírozott narancshéj (elhagyható) – 1 tk sütőpor – 2 csipet só

Mennyiség: 30 db női tenyérnyi

Elkészítés: A csokit ledaráljuk vagy késsel nagyon apróra vágjuk, esetleg lereszeljük. Erre még nem találtam meg a megfelelő technikát, késsel szanaszéjjel pattog, lereszelve szétolvad a kézben. A puha vajat gépi habverővel habosra keverjük a cukorral (édesítőt használtam), majd hozzáadjuk a tojásokat. A száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, só, sütőpor, összeaprított csoki, narancshéj) összekeverjük egy tálban, majd a vajas keverékhez adjuk. Itt már nem javasolt a habverőt használni, inkább gyúrjuk. Közben kapcsoljuk be a sütőt 180 °C-ra állítva. A tepsire sütőpapírt terítünk, majd a masszából vizes kézzel kb. golflabdányi golyókat formázunk, és úgy tesszük a tepsire, hogy bőven legyen hely közöttük, ugyanis körökké olvadnak szét. Mivel én a cukrot édesítővel helyettesítettem, így nekem nem olvadtak el és kanállal (vagy ujjal) el kellett lapogatnom őket kicsit. 10 perc után akkor is vegyük ki, ha azt gondoljuk, hogy a kekszek még nyersek. Jók lesznek azok, csak ki kell hűlniük. És tényleg! 🙂

Egészségedre! 🙂

A recept forrását itt találod.

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *