DIY kézmelegítő

Ezek a diy kézmelegítők nekem rögtön elrabolták a szívemet, hiszen annyira cukik! 🙂 Most, hogy beköszöntött a hideg idő, bármikor, bárkinek és bármilyen alkalomra nagyon ötletes meglepetések lehetnek. Egy jópofa használati útmutató odabiggyesztésével akár önmagukban is megállják a helyüket, de nagyobb ajándékok mellé is tehetjük őket, mint egy csipetnyi figyelmességet. Az elkészítésük is rettentően egyszerű, csupán néhány hozzávalóra van szükségünk, melyek többsége megtalálható egy normál háztartásban is. (Kép forrása itt.)

Hozzávalók: színes, mintás textil | olló | kis méretű cikk cakk vágó olló | varrógép vagy tű | cérna | gombos tű | rizs

Elkészítés:

Szerezz be többféle textilt, például a second hand boltokban (magyarul a turikban 🙂 ) potom pénzekért lehet kapni tök jókat. Ha nagyon precíz akarsz lenni és valami igazán különlegeset szeretnél készíteni, akkor textilnyomtatással akár szöveget is rájuk rakhatsz. Ha megvannak az anyagok, akkor vágj ki belőlük kis méretű négyzeteket, úgy, hogy mindegyiknek legyen egy párja, hiszen mindegyiknek lesz egy eleje és egy hátulja is.

Kézzel vagy varrógéppel varrd össze az egyes darabokat a szélektől kb. 0,5 cm-es távolságban, de mielőtt összeérnének az öltéseid, hagyj ki egy kb. 1-1,5 cm-es részt a végén. Most jöhet bele a rizs. Szép lassan kanalazd bele a 3/4-éig egy erre alkalmas eszközzel, mondjuk egy kis kanállal. Ha kitömted őket, akkor gombostűvel szúrd át az anyagot a nyílás alatt, majd varrd össze a kimaradt részt is. Végül kis méretű cikk cakk ollóval vágd körbe őket.

Használati útmutató: Tedd bele mikrohullámú sütőbe és melegítsd 20 másodpercig. Vigyázat forró lesz! Mielőtt zsebre teszed, hagyd egy kicsit kihűlni. 

A képek forrását és az elkészítés leírását angol nyelven itt találod.

Ti készítettetek már kézmelegítőt? A tiétek milyen lett?

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *