DIY szemtakaró alváshoz

Már régóta szemeztem ezzel a szemtakaróval, ugyanis én például csak totális sötétségben tudok elaludni. (Kivéve persze, ha hulla fáradt vagyok és csak meghalni esek be az ágyba. 😀 ) Azoknak, akik hasonló cipőben járnak vagy esetleg sokat utaznak és gyakran kell közlekedési eszközökön (buszon, vonaton, repülőgépen) aludniuk, számukra nagyon hasznos ajándék egy ilyen kézzel készített szemtakaró, amit ezen az oldalon találtam. Ehhez is csak néhány hozzávalóra van szükségünk és nem kell különösebb varró tudománnyal sem rendelkeznünk.

Hozzávalók: 

ceruza | olló | textil | bélés anyag | gumis madzag | szemtakaró sablon | tű & cérna vagy varrógép

Ha le szeretnéd tölteni a szemtakaró sablont, akkor kattints a letöltés gombra.

Letöltés

Nyomtasd ki a sablont A4-es méretben, majd vágd ki. Tedd rá az általad kiválasztott anyagdarabra és rajzold körbe.

A vonal mentén vágd ki az általad választott textilt és 2 db-ot a bélés anyagból is.

A sablont újra vágd körbe, ezúttal a szélektől kb. 1 cm távolságban. Ha biztosra akarsz menni, akkor rajzold rá a vonalat és annak mentén vágd ki.

A lekicsinyített sablont helyezd a bélés anyagokra és rajzold körbe őket, de ne vágd ki! Erre csak azért van szükség, hogy majd szépen körbe tudd varrni.

Ezután helyezd egymásra az anyagokat és a gumis madzagot a következő sorrendben: bélés anyag, textil, gumis madzag, bélés anyag.

Most jöhet a tű és a cérna vagy a varrógép. Az előzőleg berajzolt vonal mentén varrd egymáshoz a textilt és a bélés anyagokat úgy, hogy a gumis madzag kilógjon egy kicsit.

Mielőtt végigérnél a varrással, állj meg és a nyíláson keresztül fordítsd ki az egészet úgy, hogy a bélés anyagok legyenek belül, a textil és a madzag pedig kívül.

Végül kézzel szépen varrd be a nyílást is.

És használd egészséggel! 🙂

A képek forrását és az elkészítés leírását itt találod.

Te készítettél már szemtakarót? A tiéd milyen lett?

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *