Internetes társkeresés #4 – Vajon én hányadik vagyok?

Az internetes társkeresés egyik legnagyobb hátránya, hogy sokan csak kedvtelésből regisztrálnak, azaz anélkül kattintanak ránk és kezdeményeznek velünk beszélgetést, hogy komolyabb szándékaik lennének. Lehet, hogy épp velünk akarja elfelejteni a legutóbbi csalódását vagy csak egy éjszakás kalandot keres, mely okok rendszerint rejtve maradnak előttünk, hisz biztosak lehetünk benne, hogy az ilyesmit nem kötik az orrunkra. És az is előfordulhat, hogy néhányan érzéketlen módon versenyeztetnek minket másokkal, még akár többszöri találkozás után is, és amikor mi már látjuk lelki szemeink előtt a kibontakozó románcot, az illető mindenféle előzmény nélkül hirtelen eltűnik, mint a kámfor.

Persze mi értetlenül állunk a dolog előtt, főként, hogy semmiféle magyarázatot nem kapunk arra vonatkozóan, hogy mi az eltűnés oka, sokszor még akkor sem, ha nyíltan a másik tudtára adjuk, hogy erre igenis igényt tartanánk. Elrontottunk valamit vagy tényleg csak ámítás volt az egész? Miért udvarolt nekünk, ha mégsem voltunk szimpatikusak a számára? Vagy ha azok voltunk, mi történt időközben, ami miatt meggondolta magát? Ilyenkor teljesen normális, ha ezekhez hasonló kérdések merülnek fel bennünk, melyeken képesek vagyunk napokig, hetekig vagy akár hónapokon is agyalni. Elfogadható válaszokra rendszerint hiába várunk, tehát ha mindenképp szükségünk van valami értelmes magyarázatra, kénytelenek vagyunk gyártani egyet magunknak, ami persze vagy fedi a valóságot vagy nem.

Bármire is jutunk végül, az okfejtésünk nem változtat azon a tényen, hogy nem kellünk (eléggé) a másiknak. Ebben az esetben, pedig jobban tesszük, ha visszavonulót fújunk, és nem ringatjuk tovább hiú ábrándokba magunkat, mert annak semmi értelme nem lenne. Persze tudom, mondani sokkal könnyebb az ilyesmit, mint megvalósítani, hiszen egy-egy ilyen kudarc élmény után gyakran egészen a padlóig zuhanunk. Ilyenkor nem csak a viszonzatlan érzésekről, érzelmekről van szó és nem csak a lelkünk sérül meg hanem a hiúságunkon is csorba esik, az önbizalmunknak meg egyenesen lőttek vagy legalábbis bizonytalan időre búcsút inthetünk neki.

Sajnos a komoly szándék nélkül írogató tagokkal mindig számolnunk kell, ha mi is internetes ismerkedésre adjuk a fejünket és előbb vagy utóbb mindannyian belefutunk legalább egybe. Jobb esetben az illető már az elején közli velünk a játékszabályokat és kész tények elé állít minket, hogy tisztában legyünk azzal, mit várhatunk tőle és mit nem. Például, sokszor megesik, hogy a másiknak van párja és csak egy szeretőt keres vagy, hogy ugyan szingli, de egy ideig biztos, hogy nem akar komoly kapcsolatot létesíteni. Persze ilyenkor nem pusztán jóindulatból őszinte velünk, sokkal inkább csak önmagát védi és az esetleges félreértéseket, számonkéréseket vagy rosszabb esetben az érzelmi dühkitöréseket igyekszik elkerülni. Bárhogy is legyen, még mindig jobban járunk, ha tisztán látjuk a helyzetet és a saját felelősségünkre magunk tudjuk eldönteni, hogy belemegyünk-e egy ilyen problémás kapcsolatba vagy sem.

Összességében én azt gondolom érdemes elindulnunk az internetes társkeresés rögös útján és vállalni az ezzel járó esetleges csalódásokat, kellemetlenségeket, kockázatokat, hiszen ezek ellenére a virtuális világ hatalmas lehetőséget kínál azok számára, akik a közvetlen környezetükben nem találnak megfelelő párt maguknak. Sokan vannak, akik sorozatos kudarcélményekről számolnak be és akik ez miatt egyik napról a másikra törlik magukat az ehhez hasonló felületekről, de jócskán hallhatunk happy end-del végződő szerelmi történetekről is, melyek újra és újra felcsillantják bennünk a reményt. Ahhoz, hogy kiderítsük, számunkra mit tartogat ez az ismerkedési mód, ahhoz észre kell vennünk és meg kell ragadnunk a benne rejlő lehetőségeket. Ki tudja, hogy kivel sodor minket össze a sors keze, de ha másért nem is, azért érdemes felregisztrálnunk egy társkereső oldalra, hogy körülnézzünk, szerencsét próbáljunk és levonjuk a saját következtetéseinket.

Te szoktál az interneten ismerkedni? Neked milyen tapasztalataid vannak ezzel kapcsolatban?

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *