Így telik egy napom – csütörtök

Hétköznap általában 6:30-kor “csörög” a telefonom, persze ez még nem jelenti azt, hogy fel is kelek. 🙂 Ezt azért tehetem meg, mert jelenleg nincs főállási munkaviszonyom. Ettől függetlenül bőven van mit csinálnom, úgyhogy nem szoktam sokáig aludni, még akkor sem, ha előző nap későn fekszem le. A reggelek nagyon értékesek számomra, hiszen ilyenkor még friss vagyok, gyorsabban pörög az agyam és ezekbe az órákba sok minden bele tud férni. Hogy ezt az időt mivel töltöm, az attól függ, hogy éppen mi a legfontosabb teendőm vagy hogy mivel vagyok lemaradva.

Ha van új hanganyag az online tanfolyamon, akkor azokkal szoktam kezdeni. Mivel ki szoktam jegyzetelni belőlük a lényeget, ezért elég sok időt szokott elvenni az ezzel való foglalatosság. Sokszor előfordul, hogy az egész délelőttöm vagy délutánom “rámegy”, de persze közben azért tartok kisebb nagyobb szüneteket is. Ha nincs feldolgozandó tananyag vagy egyéb feladat, akkor tudok a bloggal foglalkozni. Hogy mennyi időt tudok ráfordítani, az rendkívül változó.

Van, hogy szinte semennyi időm nem marad rá és épp, hogy meg tudok írni egy-egy rövidebb bejegyzést, hogy azért legyen “valami” rajta és a Facebook-os oldal se kongjon az ürességtől. (Ez utóbbit persze meg tudom oldani úgy, hogy a régebbi írásaimat osztom meg.) Emellett szerencsére vannak olyan napok is, amikor elég sok időt tudok blogozni, ilyenkor előfordul, hogy előre dolgozom, mint, ahogy például most is. Ez azt jelenti, hogy egyszerre több bejegyzést is megírok, amiket szépen előre beidőzítek vagy vázlatokat gyártok. Ezzel sokat segítek magamnak, hiszen ha annyira elfoglalt vagyok, hogy még arra sincs időm, hogy ránézzek, akkor jól jön, hogy tőlem függetlenül, önállóan is “él-virul”. 🙂

A hétvégéimet általában a páromnál töltöm, mivel messzebb lakunk egymástól csak így tudjuk megoldani a találkozást. Emiatt pénteken már erősen készülök a hétvégére. Ebben a 2,5 napban teljesen elvonatkoztatok a munkától, bár őszintén szólva nehéz, hogy tényleg ne agyaljak rajta. Azért egy két dolog eszembe szokott jutni és mivel az András egy angyal és ráadásul informatikus is, sokat segít nekem mindenben, többek között a blog végső kinézetének kialakításában. Olyan ügyes, hogy bármit, amit kitalálok, megvalósítja nekem, még akkor is, ha ez egy egész délutánba telik. Tehát előfordul olyan is, hogy a hétvégén mégiscsak előkerülnek bizonyos bloggal kapcsolatos teendők, amiket együtt csinálunk meg.

Pár szó az aktuális körülményeimről:

  • jelenleg munkanélküli vagyok
  • nincs gyerekem, férjem, se élettársam, a párommal hétvégente találkozunk
  • otthon élek, nem vezetek saját háztartást
  • most épp őszi-téli időszak van és emiatt nem járok futni, ami egyébként tavasszal, illetve nyáron rendszeres elfoglaltságot jelent
  • csinálok egy online tanfolyamot

Akkor nézzük, hogy zajlik egy hetem. A csütörtökkel fogom kezdeni, nem a hétfővel, aminek egyszerűen csak az az oka, hogy szerdán jött az ötlet, hogy erről is szeretnék írni. 🙂

CSÜTÖRTÖK

6:30 Miután jelez a telefonom, még kicsit lustálkodom az ágyban, de ezt az időt is próbálom hasznosan tölteni. Nem is tehetnék másképp, mert az agyam már ezerrel pörög. Most épp a tegnap kigondolt témával kapcsolatban támad egy csomó ötletem (vagyis, hogy mit lehetne beletenni az adventi kalendáriumba), így már elő is kapom a telefonomat és elkezdem bepötyögni jegyzetbe vagy újabban a Time Tree naptár alkalmazásba őket.

Aztán 7 óra után felkelek, gyorsan összedobom a lakást, meg magamat is 🙂 és nekiállok blogozni. Még egyelőre a tegnap félbehagyott bejegyzésemet csinálom, vagyis összegyűjtöm a kedvenc filmjeimet, amiket szívesen nézek újra Karácsony előtt. Ez egy sitty-sutty összedobható munkának tűnik, ám valójában nem az. Korábban a Pinteresten szedegettem össze ezeknek a filmeknek a borítóját, amiken persze angolul szerepelnek a címek, úgyhogy mindegyikhez szépen ki kell keresnem a magyar megfelelőjét és a megjelenés dátumát is.

Miután megvagyok a szöveges résszel, még nem kész a bejegyzés, ugyanis képet is keresek hozzá, amit kicsit átszerkesztek, vagyis a megfelelő méretűre alakítom és írok is rá. Majd ha úgy látom, hogy minden rendben (vagyis miután legalább kis milliószor ránéztem az előnézetre), akkor beidőzítem a bejegyzést november végére. Aztán előveszem a reggel összedobott vázlatomat, írok hozzá egy bevezető részt, keresek hozzá képeket, majd ha ezzel is minden okés, akkor ez is mehet időzítésre. Most nagyon örülök, mert ezzel a novemberem fullon van. 🙂

12:00 Amikor ezzel a két bejegyzéssel végzek, felocsúdok, hogy már dél van. Ennek örömére pihenésképp bemegyek kcsit a városba egy kisebb karácsonyi ajándék vadászatra.

14:00 Délután ismét a gép előtt ülök és folytatom a munkát. Ezúttal egy letölthetőt készítek gyerekeknek, méghozzá a Kedves Télapó! letölthető levélsablonokat. Ez igen izgalmas, kreatív munkának tűnik és tulajdonképpen az is, mégis sok monoton részlete van, amihez sok-sok türelem kell. Például az ingyenes oldalakon illusztrációkat kell keresnem, amiket aztán egyenként meg kell nyitnom képszerkesztő programokban, hogy szétszedjem őket és lementsem a megfelelő fájlformátumban. Az ehhez hasonló kreatív dolgok készítése közben esélyes, hogy leragadok az illusztráció vadászatban, ami közben még legalább három letölthető ötlete megszületik a fejemben. Ez most sincs másképp, úgyhogy elidőzök egy darabig. Mire végzek ezzel a bejegyzéssel is, már vacsoraidő van.

20:00 Kb. ez idő tájt kerülök vissza a gép elé és most kicsit jegelem a blogot, hiszen ma sokat foglalkoztam vele. Nekiállok állásokat nézegetni, elvégre mégiscsak munkanélküli vagyok. 🙂 Illetve megírok egy pár e-mailt együttműködési lehetőségek után kutatva. Mire az ágyba jutok 22-23 óra és olyan álmos vagyok, hogy szinte rögtön elalszom.

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *