Képek, amik kifejezik, hogy milyenek az introvertált emberek

Az “intróságról” már vagy egy tucatnyi írás született az elmúlt időszakban, de szerintem a képek talán még az írásnál is beszédesebbek. 🙂 Íme, néhány nagyon jól eltalált grafika, amik tökéletesen reprezentálják, hogy milyenek az intró személyiségű emberek és hogyan viszonyulok az általános elvárásoknak megfelelő közösségi léthez.

Ha sablonos témákról kell beszélgetniük másokkal csak azért, mert az illem megkívánja, akkor azon gondolkodnak, hogyan válhatnának kámforrá.

 

Sok témáról határozott véleményük van, mégsem tudják azt úgy megfogalmazni, mint ahogy szeretnék. Talán ezért van az, hogy inkább írásban vagy valamilyen művészeti ágban fejezik ki magukat.

 

 

Míg az extrók a gondolataik 70-90%-át szavakba öntik, addig az intrók gondolatai gondolatok maradnak.

 

 

Társaságban azt érzik, hogy meg kell felelniük a közösség elvárásainak és oda kell figyelniük a reakcióikra. Ha egyedül vannak, akkor ezek a korlátok eltűnnek és önmaguk lesznek.

 

Jól tudják, hogy az egyedüllét és a magány nem ugyanaz. Ha épp nincs körülöttük senki, akkor is el tudják foglalni magukat anélkül, hogy a csend nyomasztó lenne számukra.

 

 

Az érzelmeik mélyek, bonyolultak és általuk rengeteg gondolat ébred bennük. Éppen ezért szinte lehetetlen, hogy szavakba öntsék őket.

 

 

Míg szóban csak egy-két szavas választ adnak, addig ugyanarról a dologról több oldalt is képesek írni.

 

Szeretik megtartani a tisztes távolságot és ugyanezt másoktól is elvárják, Jelmondatuk, hogy “semmi hajbirizgálás, vállsimogatás vagy arcba figyelés”.

 

 

Mivel a véleményüket az esetek 99%-ban megtartják maguknak, ezért csak kevés ember mondhatja el azt, hogy igazán ismeri őket.

Kevés dolgot osztanak meg a távolabbi ismerőseikkel, munkatársaikkal, de úgy érzik, hogy sokszor még azt a keveset sem értik meg teljesen.

 

🙂

Képek forrása: Pinterest

Hozzászólás

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *